Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Храбър Аугсбург шокира Байерн в местното дерби

Аугсбург постигна сензационна победа с 2:1 срещу Байерн Мюнхен в баварското дерби от 12-ия кръг на Бундеслигата. Мадс Педерсен даде изненадващ аванс за домакините в 23-та минута. Андре Хан стъписа допълнително гостите с втори гол в 36-та минута. Две минути по-късно Робърт Левандовски върна един гол. През втората част хегемонът даде всичко от себе си, за да стигне до победен гол, но това така и не се случи и домакините се поздравиха със заслужен успех. 

Първият шанс в мача дойде още в 7-та минута, когато Дебютантът Омар Ричардс се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му прелетя високо над вратата. 

seo blog7

В 19-та минута Робърт Левандовски протегна крак, за да засече центриране от ъглов удар, но топката профуча далеч над горнара греда на Гикиевич. 

Само 4 минути по-късно обаче домакините нанесоха своя удар. След контраатака отляво и центриране топката се върна в Мадс Педерсен, който от около 15 метра разстреля авторитетно Мануел Нойер за 1:0. 

Проблемите за Байерн се задълбочиха още в 36-та минута. След грешка в средата на терена на Марсел Забитцер, Яго взе топката и центрира от левия фланг, а Андре Хан успя да забие топката зад Нойер за 2:0. 

Неистовата радост обаче продължи само две минути, след като Робърт Левандовски намали резултата, възползвайки се от суматоха при центриране в наказателното поле на Аугсбург. 

В 50-та минута Левандовски полчуи топката на тепсия от бранител на Аугсбург, но от воле не нацели вратата на домакините от точката на дузпата. Четири минути по-късно Леон Горецка също пробва мерника си, но доста неточно. 

See also  Нападател на Челси аут до края на сезона

Гостите продължиха да търсят изравнително попадение, но положенията не бяха прекалено много. В 73-та минута резервата Алфонсо Дейвис остана на сантиметри от целта след хубав диагонален шут по земя. Шест минути по-късно Левандовски получи шанс фронтално срещу вратата на Аугсбург, но стреля право във вратаря Гикиевич, който устояваше на напрежението. 

гръцки преводач Добрич

До края на мача Байерн така и не успя да намери изравнителния гол и така Аугсбург се поздрави с трите пункта. 

Аусбург – Байерн Мюнхен 2:1

1:0 – Мадс Педерсен (23)

2:0 – Андре Хан (36)

2:1 – Робърт Левандовски (38)

Ето и съставите на двата тима:

Аугсбург: Гикиевич, Гумни, Педерсен, Оксфорд, Говельов, Майер, Калиджури, Зечири, Яго, Хан, Дорш

Байерн: Нойер, Упамекано, Ричардс, Павар, Ернандес, Горецка, Забитцер, Сане, Гнабри, Мюлер, Левандовски;

Източник: