Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Георги Лозанов: Радев продължава да се ползва от наказателния вот срещу ГЕРБ и Борисов

Румен Радев продължава да се ползва от наказателния вот срещу ГЕРБ и Борисов, което ще му донесе втори мандат. Това каза доц. Георги Лозанов в интервю за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“. Коментарът на бившият председател на СЕМ е по повод дебатът между претендентите за „Дондуков“ 2 Румен Радев и Анастас Герджиков. Подобни дебати са нужни на българската общественост, за да покажат цивилизованост в правенето на политика, уточни доц. Лозанов.
„В този дебат нямаше някакви особено тежки нови доводи в представите, които аудиторията вече си е създала. Затова аз не мисля, че някой се е доближавал или отдалечавал през дебата. Иначе ясно е какви са техните профили, ясно е кой и какво стои зад тях, ясно е, че Радев го вдига на протестна вълна която успя да олицетвори. Ясно е, че върху Герджиков тежат ангажименти към ГЕРБ, от които той се опитва по един или друг начин да се освободи, но е вкаран в тази схема и му е трудно да излезе от нея. В това отношение изборът не е свързан с това кой и какво представлява сам по себе си. Изборът се свежда до това дали гласоподавателите са на страната на протестите и са срещу ГЕРБ или са повече или по-малко на страната на ГЕРБ“, обясни Георги Лозанов.
Според него истинското усещане за власт дава изпълнителната власт и особено мястото на министър-председателя, макар че България е парламентарна република. „По-скоро битката продължава да е между Румен Радев и Бойко Борисов, а пък оставиха проф. Герджиков в ролята така да се каже на представител на Борисов в тези избори. И Радев продължава да се ползва от наказателния вот срещу ГЕРБ и Борисов“, каза още Георги Лозанов и допълни, че хората в този нов политически субект са много прагматично настроени.
„Аз смятам, че тези хора, които влизат сега в политиката, този нов субект са много прагматично настроени, не им се политиканства, а търсят да формулират точно проблемите и да предлагат решения. Тъй като страната се намира в дълбока криза, те действително са в състояние да направят кризисно правителство. И поне докато извадят страната от кризата, според мен те са най-добрият възможен вид политически лидер в тази кризисна среда“, категоричен бе доц. Георги Лозанов

See also  След трагедията в старческия дом: Янев разпореди проверки от МВР в социалните домове

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

България

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *