Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

София скочи с шест места в класация за най-скъпи градове в света

София

София се изкачва с шест места и заема 162-а позиция в класацията на компанията за управленско консултиране Mercer за 2024 година по разходи за живот. Тя подрежда най-скъпите за чужденци градове на планетата.

Индексът включва 226 града по целия свят. Той измерва сравнителната цена на повече от 200 артикула на всяко място, включително транспорт, храна, облекло, домакински стоки и развлечения.

seo blog7

Прочетете още: В руската армия се продава всичко за който може да плати

Най-скъпите Десетте най-скъпи града в класацията за 2024 г. са:

  1. Хонконг
  2. Сингапур
  3. Цюрих, Швейцария
  4. Женева, Швейцария
  5. Базел, Швейцария
  6. Берн, Швейцария
  7. Ню Йорк, САЩ
  8. Лондон, Великобритания
  9. Насау, Бахамите
  10. Лос Анджелис, САЩ.

Други скъпи градове в Европа са Копенхаген (11), Виена (24) и Амстердам (30). Париж е класиран на 29-о място.  Румънската столица Букурещ е съвсем малко по-напред от София- заема 155-о място. Абуджа в Нигерия е класирана последна, като най-евтина столица в проучването, на номер 226. Изследването на Mercer се прави, за да помогне на мултинационалните работодатели да планират компенсационни пакети за работниците.

Прочетете още: Кои са децата “Тойоко”, които живеят на улицата?

Нарастващите жилищни разходи в много градове по света, както и нестабилните инфлационни тенденции, са предизвикателство за работодателите относно пакетите за компенсации на работниците, каза компанията. Тези фактори могат да затруднят работодателите да привличат и задържат най-добрите си служители и могат да увеличат разходите за компенсации и придобивки, да ограничат мобилността и да повишат оперативните разходи, се добавя още в доклада.

Източник

гръцки преводач Добрич

See also  Ива Митева: Допуснахме грешки в предишното НС, но от нас започна промяната