Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Трима задържани SEO измамници в Пловдив

Измамници взимали по 200 лв за предоставяне на фалшиви SEO услуги

Трима са задържаните за крупната измама, полицията в Пловдив издирва още пострадали. Във връзка с крупната измама на 6000 човека в цялата страна за над 1,5 млн. лева са задържани три лица – жена на 39 години, и двама мъже на 38 и 32 години. Това заяви заместник-районният прокурор Атанас Илиев по време на нарочна пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

seo blog7

Установено е, че фирмата е извършвала измамата от 2016г. Престъпниците са набирали персонал, който да намира клиенти, като са им предлагали да се възползват от “рекламните услуги”. Измамата е била направена с цел лицата да си набавят имотна облага.

Как и защо да убедиш овчар да се рекламира в Google

Размерът на щетите все още предстои да бъде изяснен. Измамниците са таргетирали хора без значение от техните бизнес. Един един от пострадалите лица е овчар и се занимава със земеделско производство. Заместник-районния прокурор Атанас Илиев добави, че все още не е установено как са успели да убедят земеделец, че му е нужно да се възползва от рекламни услуги в интернет.

Тук може да прочетете за подобна измама: Our SEO guy travels abroad to upload Facebook posts

“До момента са разпитани над 120 свидетели в района на пловдивска област. Пострадалите са плащали между 180-200 лева на месец на трите лица, които са ги убеждавали, че техните бизнеси ще бъдат виждани първи в търсачката на Гугъл. За съжаление, средно на месец около 100 човека са се възползвали от тази услуга. За последната година, имаме информация, че около 6000 редовни абонати са били подведени и излъгани от задържаните лица.

See also  Експерти: Пазарът ще определи цената на газа

Класиране на сайт в Google срещу 200 лв

Призоваваме гражданите да потърсят информация за избора им на фирма за реклама, на която ще плащат, ако решат да се възползват от такива услуги и да се обръщат само към лицензирани фирми. Призоваваме и гражданите, които са пострадали от тази услуга, а не са подали сигнал, незабавно да го направят и да се обърнат към полицията и прокуратурата.”, каза Атанас Илиев.

Прочети още: Tesla уволни десетки служители след опит да направят синдикат

гръцки преводач Добрич

Директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов добави, че преди 6 месеца е започнала проверката по измамата, след получаване на сигнал от пострадал клиент. По случая е образувано досъдебното производство преди 2 месеца и след искане на действащия прокурор по случая вчера се е пристъпило към реализация на акцията на територията на София. По адресите на два от измамническите “офиси” и по адресите на две от лицата, свързани с фирмата, са взети доказателства. Установените обвиняеми лица ще бъдат задържани за 72 часа.

Източник: