Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Nissan Ariya Pole to Pole

27 000 км между Северния и Южния полюс с електромобил

Електромобилите са с ограничен пробег, в студа зарядът на батерията спада съществено, електромобилите не са особено подходящи за офроуд. Всичко това е вярно, но Nissan иска да демонстрира, че нейната Ariya може да се справи с най-трудните климатични и пътни условия, за да стигне от Северния до Южни полюси с електромобил.

Този март съпрузите Крис и Джули Рамзи ще потеглят на епично приключение с този автомобил, подготвен специално за тежките условия, с които ще трябва да се справя през тези 27 000 км, колкото се очаква да продължи приключението Pole to Pole.

seo blog7

Nissan Ariya е специално подготвена за този поход от Arctic Trucks

Nissan Ariya

Съпрузите ще се опитат да станат първите хора, стигнали от единия полюс на планетата до другия. Техният Nissan Ariya е подготвен от специалиста Arctic Trucks.

Nissan Ariya Pole to Pole

Електрическият Nissan Ariya ще мине 27 000 км между Северния и Южния полюс. Промените по автомобила са умишлено минимални, като по батерията и задвижването не е правено нищо. Най-видими и съществени са промените по окачването и монтирането на 39-инчови BF Goodrich гуми. Това е с цел справяне с тежките терени, които предстоят да бъдат прекосени.

Nissan Ariya

Пътят на съпрузите ще ги отведе от Арктика през Северна, Централна и Южна Америка, преди да премине през Антарктида. Крис и Джули ще преминат през 14 държави.

Виж още: Dodge Challenger 2022

гръцки преводач Добрич

Как ще се зарежда автомобилът в тези тежки условия? Това ще става с преносим генератор на възобновяема енергия. Прототипът ще се тегли и включва олекотен ветрогенератор и соларни панели, които ще се възползват от силните ветрове и дългите слънчеви дни.

See also  Новите данни за пазара на труда в САЩ не носят нужното облекчение за Фед

Nissan Ariya

С Pole to Pole се преследват няколко цели. Първата е да демонстрира възможностите на електрическия автомобил, втората – да разкаже за екологичните проблеми, които предизвикват климатичните промени. Учените са доказали, че топенето на полярните ледове физически деформира земната кора, което влияе на екосистемата в полярните райони. Това намалява биоразнообразието и числеността на видовете.

През 2017 г. Крис и Джули стават първият екип, преминал маршрута на Монголското рали с Nissan Leaf. Това са 16 000 км за 56 дни.

Източник