Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Мъск: Докажете, че мога да разреша проблема с глада в света и ще продам акции

Мъск: Докажете, че мога да разреша проблема с глада в света и ще продам акции

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск, който е най-богатият човек в света, оспори твърдението на представител на ООН, че само малък процент от богатството му може да помогне за разрешаването на проблема с глада в света, предава Bloomberg.

Мъск отговори на изказването на Дейвид Бийзли, директор на Световната продоволствена програма към ООН, който повтори призив от миналата седмица след туит по-рано този месец, в който поиска милиардери като Мъск да „се намесят сега, еднократно“.

Още по темата

По-конкретно Бийзли призова за действия Мъск и съоснователя на Amazon.com Джеф Безос, които оглавяват индекса на милиардерите на Bloomberg. Само 6 млрд. долара може да предотвратят смъртта на 42 млн. души, каза Бийзли.

Ако Световната продоволствена програма, използвайки прозрачни и открити данни, „може да обясни под тази публикация как точно 6 млрд. долара ще разрешат проблема с глада в света, аз ще продам веднага акции на Tesla и ще го направя“, написа Мъск в пост в Twitter.

Мъск е главен изпълнителен директор на компанията за електромобили, която миналата седмица се присъедини към малката група компании в света, оценявани на над 1 трлн. долара.

Сумата от 6 млрд. долара би била съвсем малка част от настоящото нетно богатство на Мъск от 311 млрд. долара и под 9,3-те милиарда долара, с които е нараснало богатството му само на 29 октомври, сочи индексът на милиардерите.

Източник:

See also  Инфлационните страхове изпратиха на червено европейските индекси

Leave a Reply

Your email address will not be published.