Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Нинова разкри къде греши Кирил Петков

„Искането за импийчмънт на президента Румен Радев е нито логично, нито съдържателно. Ще бъде употребено в предизборната борба. Не намираме нито политическа, нито юридическа логика в това искане”, заяви в ефира на „На фокус” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Относно казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, Нинова посочи, че ще се придържа към решението на Конституционния съд. Според нея то е защитило държавността.

„Един съвет, ако Кирил Петков приеме, виждам накъде тръгват нещата. Използва личния си казус в предизборната борба, като слага разделителна линия между българите в чужбина и тези у нас. Това не е правилен подход

Лидерът на столетницата посочи, че е „за” доброволното ваксиниране, но е „против” то да бъде задължително. Тя все пак призова хората да се имунизират. Самата тя е преминала през болестта два пъти и има много антитела. Лекари са я посъветвали да не си поставя от препаратите поради тази причина. БСП бяха една от партиите, които атакуваха здравния министър д-р Стойчо Кацаров, който е назначен от президента. Според Нинова обаче партията не напада Румен Радев.


„Ние сме партия, която представлява хора. Когато техните интереси са засегнати от грешните решения на служебния министър на здравеопазването, смятаме, че е абсолютно принципно и логично да ги защитим. Той не е излъчен от БСП. Смятаме, че мерките, които предприе, бяха грешни. За 24 часа хвърлиха цялата държава в хаос. Родители на децата, които не знаят дали те ще ходят на училище или не, лекари, които чакат да бъдат тествани и пациенти, останали без помощ. Абсолютно логично е да застанем на страната на засегнатите хора. Не смятаме, че това е кадрова грешка на Радев, но нашата позиция е принципна”, обяви Нинова и припомни, че от партията са критикували и други министри от служебния кабинет.

See also  Прокуратурата вече е официално уведомена за ареста на Борисов

Според нея Янаки Стоилов има качествата, за да бе конституционен съдия. Тя припомни, че той е един от народните представители, написали Конституцията, и според нея той ще я пази. Лидерът на БСП подчерта, че партията е от противниците на Инстанбулската конвекция и на социалния пол, но счита, че нападението над активисти от ЛГБТИ обществото за нея е неприемливо и недопустимо.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

София / България

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.