Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Как криптопазарите видяха дебата между Доналд Тръмп и Камала Харис

Темата не беше засегната, но мемекойнът на Тръмп MAGA падна с 10% по време на телевизионния сблъсък, биткойн също се понижи

Въпреки че нито един от двамата кандидати в президентската надпревара в САЩ не засегна темата за криптовалутите по време на първия им телевизионен дебат, пазарът следеше битката с напрегнато внимание. Причината е, че и Доналд Тръмп, и Камала Харис (или поне обкръжението й) ще се опитат по някакъв начин да спечелят на своя страна онези американци, които притежават крипто. Пo различни изчисления това са 40%, или над 90 милиона.

seo blog7

В миналото Тръмп твърдеше, че криптото е измама, но през последните години лично той прегърна неговите възможности, като продаде за няколко милиона NFT с негови послания и снимки. Експерти прогнозират, че именно една потенциална печалба на изборите на Тръмп е следващия катализатор, от който криптопазарът така отчаяно се нуждае.

Криптозаложници на изборите в САЩ – Страхът и несигурността превземат криптопазарите

Харис остана стабилна в дебата с Тръмп и изтри срама от представянето на Байдън

Специално за дебата децентрализираната платформа за залози Polymarket предложи и интересни бинго карти с думи, които кандидатите вероятно ще използват по време на дебата. Терминът “крипто” обаче не бе споменат, макар да имаше немалка вероятност и надежди това да се случи. След началото на дебата цената на биткойн падна от 57.6 хил. долара до 56.3 хил. долара, докато свързаният с Тръмп алткойн, MAGA, отбеляза понижение с над 10% до 2.9 долара, което говореше за несигурност в представянето на неговия символ.

Прочетете още: Прогноза: Биткойн ще поскъпне до $170 000 през 2025

See also  Бизнесът не знае какви ще се компенсациите за тока през май

Тази волатилност може да се обясни и с несигурността около бъдещите криптополитики на кандидатите, както и с очакванията за действията на Федералния резерв на САЩ, свързани с лихвените проценти. Докладът за работните места в САЩ, публикуван миналия петък, предизвика спекулации, че Федералният резерв може да намали лихвите с 50 базисни точки на 18 септември, което допълнително засилва несигурността на финансовите пазари.

гръцки преводач Добрич

Тръмп, който наскоро преживя опит за покушение, бързо се възстанови и дори взе участие в биткойн конференция в Нашвил, където обяви амбицията си да превърне Америка в световна криптостолица. Вече има няколко успешни NFT колекции със свой лик, а очакванията за нова криптоплатформа, свързана с него и семейството му, остават високи, въпреки че подробности за нея все още не са разкрити.

Мнозинството в криптосредите подкрепя Тръмп, докато избор на Харис се възприема като негативен фактор за бъдещото развитие на криптовалутите. Политиката на САЩ през последните години се характеризираше с липса на ясни регулаторни стандарти, което доведе до несигурност и забавяне на развитието на крипто индустрията.

Прочетете още: Над 75 млрд. долара са загубени в една от най-популярните крипто измами

По време на управлението на президента Джо Байдън регулаторите, включително и финансовият SEC, предприеха серия от действия срещу криптовалутни компании, което създаде впечатление за враждебност към сектора. От друга стана, по тяхно време бяха одобрени първите борсови фондове с реално притежание на биткойн и етер, което даде сериозен стимул за последния възходящ цикъл. Много хора виждат в действията на правителството опит за привличане на криптоподдръжниците, но смятат, че това се случва твърде късно.

See also  Ръст на обявите за работа, какво се търси най-много?

Думите “abortion”, “Border Czar”, “Maga”, “Fraud”, “Israel”, “Marxist”, “China”, “Springfield” и “Cat”, бяха изречени по време на дебата

Веднага след края на дебата, Тейлър Суифт обяви подкрепата си за Харис пред своята аудитория от 270 млн. последователи, макар много от тях да са непълнолетни или неамериканци, тоест без право на глас. Самият Тръмп влезе в пресзалата с репортери, заобиколен от охранители, и обяви, че според негови данни е спечелил дебата убедително, въпреки че модераторите са се опитали да го поставят в по-неблагоприятна позиция. Крипто пазарът обаче не мисли така, поне засега.

Източник