Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Звезди, космос и сълзи на грандиозния юбилей на Петя Буюклиева в НДК ВИДЕО

Голямата Петя Буюклиева отпразнува с грандиозно и бляскаво шоу творческия си юбилей – 2 по 20 години на сцена на вчерашния 23-ти юни. Юбилейният й концерт, който бе отлаган на два пъти заради пандемията, продължи почти три часа, през които зала 1 на НДК се превърна в истинска емоционална, музикална експлозия.

В навечерието на рождения си ден (24 юни, б.а.) Жената Глас, както наричат от години Петя Буюклиева, представи по великолепен начин златните си хитове, песни, печелили Гран При, колоритните си превъплъщения от “Като две капки вода”, а също и няколко неочаквани и спиращи дъха изненади в модерни нови аранжименти.

seo blog7

На сцената заедно с нея пяха и гост звездите Мария Илиева, Михаела Маринова, един от най-добрите тенори в света – Бойко Цветанов, EVA, Deep Zone Project, група Rock Session, Рафи Жамакорцян, както и балет “Funky Monkeys”.

Петя Буюклиева: На Великден стават чудеса! Преживях нещо изключително и различно… СНИМКИ

Голямата ни певица, която няколко пъти през годините е обявявана за певица № 1 на България, изпя и космическата песен на великата Валя Балканска “Излел е Дельо хайдутин”, а на сцената до нея се качиха гайдарят на фолклорната ни легенда Петър Янев с двамата си синове.

Песен, която от този момент нататък Петя Буюклиева ще може да изпълнява където и колкото си поиска, защото има личното позволение и благословия от Валя Балканска.

Много аплодисменти донесе и дуетното изпълнение на Петя Буюклиева със сина й Тони Георгиев, който освен, че е наследил невероятния глас на майка си, за пореден път показа и завидно чувство към китарата. Той представи и някои от своите изцяло авторски парчета. А най-развълнувана от изпълненията му в публиката бе съпругата му Еги, с която вдигнаха приказна сватба миналото лято.

See also  Звезда от Hell`s Kitchen отваря ресторант с доста палаво име СНИМКА

Петя Буюклиева за сватбата на сина си: Още сънувам, бях в приказка! ПЪРВИ СНИМКИ

гръцки преводач Добрич

Петя изпя и една от най-прочувствените си песни – “На мама”, посветена не само на нейната непрежалима майка, но и на всички майки, които вече закрилят децата си Отгоре.

Майката на певицата си отиде много нелепо от този свят преди години, когато е блъсната от 17-годишна неопитна шофьорка, докато отивала от дома си към кварталния магазин, за да купи продукти за любимите курабийки. Заради това и всеки път, когато Петя Буюклиева изпълнява тази песен, емоцията й става неистово силна.

Вълнението й и този път бе толкова голямо, че предизвика сълзи – и в нейните, и в очите на много от присъстващите в залата. С типичната си естествена артистичност обаче, певицата излезе от пределите на тъгата, за да продължи вихрения купон.

“Искам моите фенове да се насладят максимално и спокойно на мега шоуто, което им подготвяме вече повече от година, без да се притесняват за нищо”, това бе споделила Петя Буюклиева преди година за предстоящия си грандиозен концерт.

Е, мисията й даже е преизпълнена, защото тя буквално омагьоса присъстващите с глас и артистичност от сцената, правейки ги съпричастни с най-върховите и най-емоционалните моменти от досегашната си шеметна кариера./show.blitz.bg

Снимка и видео: HiLiFE

Източник