Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Знаете ли, че Samsung прави коли още през 90-те години на миналия век?

През 2021 година от Xiaomi официално обявиха, че ще се пробват в бизнеса с автомобили, подобна новина дойде и от Huawei, които пък представиха своя първи автомобил, а слуховете около Apple и така наречения Apple Car витаят в пространството от няколко години. В цялата тази схема с технологични компании, инвестиращи в автомобилно производство през последните години се губи една основна марка и това е Samsung. Това може би е така, защото корейската компания прави подобна крачка още през 1995 година, когато бранда сформира автомобилно поделение с името Samsung Motors.

През 1997 година, по време на изложение в Сеул, вече автомобилната компания Samsung Motors представя и интересен концепт за спортен автомобил с името SSC-1 (Samsung Sports Car-1). Двувратият модел разполага с купе от фибростъкло, интересни форми, фарове от Nissan 300ZX и двигател, отново от Nissan с обем от 2.5 литра и мощност от 190 конски сили.

Спортното купе може да се похвали още с механична трансмисия с пет предавки, 17-цолови джанти, спирачки Brembo, седалки Recaro и волан на марката Momo. В интериора се отличава още и инфотеймънт система Multi AV, която по това време се използва от Infiniti. От Samsung не разкриват каква е базата, която стои под панелите от фибростъкло, но според мнозина корейският автомобил е свързан с френският Venturi Atlantique, произвеждан между 1991 година и 2000 година.

Знаете ли, че Samsung прави коли още през 90-те години на миналия век?

През 1998 година Samsung Motors си партнира с Renault, които купуват 70% от правата върху автомобилната компания и през същата година по време на друго изложение е представен същият модел, но вече брандиран с марката Renault-Samsung.

See also  Microsoft пуска първата си камера с изкуствен интелект

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 9 гласа.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.