Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Записан е максималният размер от новата емисия варанти на „ФПП“

Това са 98 090 800 броя варанти, всеки с емисионна стойност 0,001 лв.

seo blog7


<p> Комплекс &quot;Санта Марина&quot; в Созопол, изграден от фонда Снимка: santamarina.bg</p>
<p> “> </p></div>
<div class=

Комплекс “Санта Марина” в Созопол, изграден от фонда Снимка: santamarina.bg

Записан е максималният размер от новата емисия варанти на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Това са 98 090 800 броя варанти, всеки с емисионна стойност 0,001 лв. Всеки варант дава възможност за записване на 1 нова акция с емисионна стойност 1 лв.

Това е втората емисия варанти на фонда, като при предишната емисия имаше две упражнявания. Срокът на новите варанти е пет годишен.

гръцки преводач Добрич

„Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ отчете нетна печалба от 1,58 млн. лв. за първото полугодие на 2022 г. спрямо загуба от 839 хил. лв. за същия период на 2021 г.

Има силен ръст на приходите от услуги до 3,09 млн. лв. за първото полугодие на тази година спрямо едва 89 хил. лв. за същия период на миналата година. Услугите са свързани както с отдаването на офиси в София, така и с хотел „Свети Иван Рилски“ в гр. Банско и комплекс “Санта Марина” в гр. Созопол.

Основните акционери са „ФП Инвест“ АД с дял от 25,42%, Марио Захариев с 29,18%, Анна Захариева с 15,42%, Марина, Милена и Катерина Захариева с по 7% и други с общо 8,98%.

Акциите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ поскъпват с 20% в последните 12 месеца до 0,95 лв. за акция и 47 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Източник:

See also  Какво може да спре петрола по пътя към 150 долара? Почти нищо