Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Германия трябва да намали най-много потреблението на газ в ЕС

Германия трябва да намали най-много потреблението на газ в ЕС

Снимка: Pixabay

seo blog7

Германия трябва да намали най-много потреблението си на природен газ сред всички страни от Европейския съюз, за да спази споразумението им от края на юли и да спести 15 процента от синьото гориво, което използва, съобщи ДПА. Агенцията е използвала данни на Европейската комисия, за да изчисли количеството газ, което се очаква да спести Федералната република.

Германия трябва да намери начин да намали потреблението на газ с 10 милиарда кубични метра между началото на август т.г. и март догодина, за да постигне целта, която си поставиха страните от ЕС, посочва ДПА. Това количество се равнява на синьото гориво, което използват за цяла година 5 милиона четиричленни домакинства.

Германия, която е най-голямата икономика в Европа, трябва да си наложи най-сериозните ограничения при използването на природен газ сред страните от ЕС. Федералната република трябва да спести близо една четвърт от цялото количество синьо гориво, от което се очаква да се откажат държавите от Евросъюза.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви, че неговата страна е напът да намали с 14 до 15 процента потреблението си на природен газ в сравнение с миналата година. Миналата седмица Хабек изтъкна, че Германия би се опитала да намали синьото гориво, което използва, с повече от договорения минимум от 15 процента. /БТА/

гръцки преводач Добрич

 

Източник:

See also  Изменението на климата – световният проблем ще бъде на фокус в "Tech 21: Кръгова икономика"