Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

“Херти” придобива и останалия капитал на румънското си дружество

Компанията ще купи 51% от съдружничката си в румънското HERTI GROUP INTERNATIONAL S.R.L.3. за неназована сума

Производителят на капачки от Шумен „Херти“ АД ще придобие още 51% от капитала на румънското дружество HERTI GROUP INTERNATIONAL S.R.L.3., съобщава компанията чрез сайта x3news.com.

seo blog7

Така дружеството ще притежава 100% от капитала на румънската компания.

Решението за сделката е взето на заседание на съвета на директорите на „Херти“, което се е състояло на 20 септември. Делът от 51% ще бъде придобит от съдружника на дружеството – Жанина Блиноф, гражданин на Румъния, за неназована сума.

Предприети са действия за промяна в устава на HERTI GROUP INTERNATIONAL S.R.L. и вписването на новите обстоятелства в Търговския регистър в Румъния, посочват от шуменската компания.

Фирмата HERTI GROUP INTERNATIONAL S.R.L.3. е създадена през 2000 г. и е първата чуждестранна компания на „Херти“ АД, което е създадено през 1993 г. и стана публично през 2008 г.

През 2007 г. са създадени компаниите „Херти Англия”, „Херти Франция” и „Тихерт”, през 2012 г. – „Херти Германия”, а през 2017 г. – „Херти САЩ“. Това са и основните пазари за износ на шуменското дружество.

„Херти“ АД изплати на акционерите си дивидент за 2021 г. в размер на 0,04 лева бруто на акция, или общо над 480,5 хил. лева, след като реализира печалба в размер на над 1,3 млн. лева през миналата година.

гръцки преводач Добрич

За полугодието на 2022 г. печалбата на компанията нараства 3,5 пъти в сравнение с печалбата за цялата 2021 г. до 4,6 млн. лева, а продажбите се увеличават с близо 90% на годишна база.

See also  SOFIX се повиши с над 1% при слаба търговия

В последната година акциите на компанията поскъпват с над 85%.

  1. Сравни Херти АД с
  2. и/или с компания

(максимум 3 избрани)

Източник: