Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Загубата на “Петрол” към края на 2021 г. се свива трикратно

Загубата на "Петрол" към края на 2021 г. се свива трикратно

Снимка: Петрол АД

„Петрол“ АД чувствително намалява загубата към края на последното тримесечие на 2021 г. заради силните продажби.

Това се вижда от консолидирания отчет на дружеството, публикуван в сайта x3news.com.

Приходите от продажби на дружеството възлизат на почти 504 млн. лева в края на последното тримесечие на 2021 г. в сравнение с 392,13 млн. лева година по-рано. Увеличението достига 28,5% на годишна база, като се определя най-вече от поскъпването на горивата.

Общите приходи на компанията са за над 507,8 млн. лева за периода при 396,8 млн. лева година по-рано, или с 28% повече на годишна база.

Разходите за дейността на „Петрол“ към края на последното тримесечие на миналата година достигат 510,3 млн. лева в сравнение с 406,1 млн. лева година по-рано, като се увеличават с 25,7% на годишна база.

От основните разходни пера растат разходите за материали, за възнаграждения и осигуровки, както и за амортизации. Разходите за лихви остават стабилни, а за обезценки драстично се свиват за една година.

Така загубата на дружеството в края на отчетния период възлиза на почти 2,5 млн. лева при близо 9 млн. лева година по-рано. Понижението е 3,5 пъти, или със 72%.

В последната година акциите на „Петрол“ поевтиняват с 1,6%, като пазарната капитализация достига малко над 6,7 млн. лева. В последния месец акциите изтриват 38,5% от стойността си.

Източник:

See also  Печалбата на "Захарни заводи" спада в края на 2021 г. заради по-високи разходи

Leave a Reply

Your email address will not be published.