Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Какво се крие зад поведението на Руската федерация?

Поведението на Руската федерация през последните години е насочено изцяло към създаването на една нова ос – алтернатива на западните, либерални, разпадащи се ценности (по мисленето на президента Путин и кръга около него) – новата Евразийска общност, която ще предложи алтернативен културен модел. В този смисъл проблемите тепърва предстоят, коментира Христо Панчугов, политолог, в предаването”Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

Дори и да предположим, че успее да постигне военна победа в Украйна, това в никакъв случай не означава, че проблемите ще приключат както за света, така и за двете държави, допълни той.

seo blog7

Още по темата

Една от най-големите заплахи за Путин продължава да бъде изборът на украинските граждани – два поредни пъти, които минаха през много силни и популярни протести в Украйна, страната заяви, че не вижда себе си като част от един евразийски проект, каза гостът.

“Най-неприемливото за Украйна от руските предложения за преговори касае членството в НАТО. Това е диктат, откровен диктат от страна на една друга държава върху външната им политика. Определянето на външната политика винаги се е считало за висша форма на суверенитет”, обясни Панчугов.

Не са затворени всички врати за развръзка на конфликта между Русия и Украйна и “всъщност има много изненади”, посочи политологът.

Вижте целия коментар във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

гръцки преводач Добрич

 

Източник:

See also  Щатските индекси поеха в различни посоки след силните данни за пазара на труда