Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Индексите на Wall Street започват търговията с ръстове в опит да се възстановят*

Индексите на Wall Street започват търговията с ръстове в опит да се възстановят*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

seo blog7

Водещите щатски индекси нарастват във вторник в опит да се възстановят от дълбоките спадове, отбелязани в предишните сесии, когато показателят S&P 500 се понижи до най-ниското си ниво от година насам, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се увеличава с 0,58%, или 186,06 пункта, до 32 431,76 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се повишава с 1,06%, или 42,49 пункта, до 4033,73 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite също е на зелена територия с ръст от 1,69%, или 196,34 пункта, до 11 819,58 пункта.

Технологичните акции повеждат ръстовете сред индексите. Цената на книжата на Microsoft, Intel, Salesforce и Apple нараства с по над 2 на сто.

гръцки преводач Добрич

Акциите на Amgen и UnitedHealth поскъпват със съответно 1,45% и 0,82%, заедно с тези на енергийната компания Chevron, които добавят 2,56% към стойността си.

Технологичният сектор се опитва да се възстанови, след като записа големи загуби през последните търговски сесии поради нарасналата доходност по щатските облигации, достигнала най-високото си ниво от 2018 г. в понеделник. Инвеститорите избягват акциите на растежа и вместо това се насочват към активи убежища, като потребителски акции, на фона на опасенията от рецесия.

Доходността по 10-годишните щатски облигации пада от достигнатия ден по-рано връх и е на ниво от 2,958%.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 0,42%, или 0,45 долара, до 105,49 долара за барел, докато цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 0,33%, или 0,34 долара, до 102,75 долара за барел.

Цената на златото намалява незначително до 1858,5 долара за тройунция.

See also  Berkshire отбелязва загуба от над 10 млрд. долара през тримесечието

“Въпреки очакванията ни за намаляваща инфлация и устойчив растеж, смятаме, че инвеститорите трябва да се подготвят за допълнителна волатилност насред значителните движения в ключови икономически показатели и на облигационните пазари”, написа Марк Хефеле от UBS.

По-рано през деня гуверньорът на Фед в Ню Йорк Джон Уилямс увери, че целта на банката за намаляване на инфлационното равнище към целевото, без това да навреди на икономиката, е предизвикателно, но възможно и “не непреодолимо”.

“Продължаващата пандемия и войната в Украйна допринасят за огромна доза сложност и несигурност”, каза Уилямс в подготвена реч за икономическа конференция, организирана от Германската централна банка (Бундесбанк). “Ще е необходимо да зависим от данните и да приспособим действията на политиката ни, както условията изискват”, допълни банкерът, като заяви, че “има логика” от две лихвени повишения от 50 базисни пункта на следващите две заседания на регулатора.

Още по темата

Управителят на банката в Ричмънд Томас Баркин посочи, че финансовата институция “ще направи необходимото” и че достигне ли лихвата неутрално равнище, тогава Фед ще може да прецени дали инфлацията е на ниво, което изисква забавяне на икономиката.

Акциите на Peloton Interactive поевтиняват с 9,66%, след разочароващи резултати във финансовия отчет на компанията. Novavax също изтрива над 9,50% от капитализацията си.

Инвеститорите са в очакване на финансовите отчети за първото тримесечие на Coinbase, Roblox, RealReal и Allbirds, които предстои да бъдат публикувани след края на търговската сесия.

*Към 17:31 ч. българско време

Източник: