Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ на 27 юли

Връщат засега Иван Иванов като шеф на КЕВР

Парламентарната Комисия по енергетика прие бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов да осъществява функциите на председател на КЕВР до избирането на нов председател, съобщи “Нова телевизия”.

seo blog7

Предложението бе направено от Ива Митева от парламентарната група на “Има такъв народ”.

БСП връща утре неизпълнен мандата за правителство, вървим към избори

БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство, обяви Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП. Именно той миналата седмица получи от Румен Радев папката с мандата.

“Ние идваме!” предлага предизборна коалиция на ДБ и ПП

гръцки преводач Добрич

Движение “Ние идваме!” категорично определя като умишлено създаден провал опитът за формиране на кабинет с третия мандат.

Изцяло споделяме тревогата на съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов за отговорността, пред която е изправено нашето поколение.

В продължение на политиката ни от последните три тура избори, проведени след протестите от 2020 г., смятаме за логично общото явяване на предстоящия извънреден парламентарен вот. Това се казва в позиция на движението, изпратена до медиите.

НС: Купуваме двойно по-скъп руски газ от посредници

Парламентът не одобри доклада на временната комисия за доставките на газ. Дебатите продължиха близо 5 часа и завършиха с неясен резултат. Какво показват констатациите на временната комисия. В окончателното заявление на “Булгаргаз”, депозирано в КЕВР за месец май на 8 април 2022 за утвърждаване на цена, тя е изчислена с доставка от “Газпром Експорт” и не е предвиден добив.

„Булгаргаз“ поиска природният газ да скочи с близо 54% през август

Булгаргаз подаде заявление за цената на природния газ през август като в него е посочена стойност от 286,84 лв. Това е пореден месец с рекордно висока заявка за стойността на синьото гориво.

See also  Панев: Правителството работи активно за намиране на алтернативи на руския газ

В момента действащата цена е 186,17 лв. без ДДС. Това означава, че газът през август ако КЕВР одобри тази заявка би трябвало да поскъпне с 53,7%, предаде БТВ.

В края на декември 2021 г. цената на природния газ бе в размер на 102,33, като ако се приеме увеличението за август стойността му ще нарасне с 2,8 пъти.

Спецпрокуратурата оневини Пеевски и Илко Желязков по списъка “Магнитски”

Специализираната прокуратурата прекрати проверките срещу две от лицата в списъка “Магнитски” – депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков, информира БНР. Причината за това е липсата на данни за извършено престъпление.

Поставете оценка:

2.5

Оценка 2.5 от 2 гласа.

Източник: