Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Учен от Харвард твърди, че Вселената е създадена в лаборатория

Оригиналната теория за произхода на нашата вселена бе предложена от бившия ръководител на астрономическия факултет на Харвард Еви Лоб. Според изследователя Вселената може да бъде резултат от експеримент в лаборатория от по-висок „клас“ форми на живот.

Идеята, която комбинира религия, основана на концепцията за създател, с теорията за квантовата гравитация, е очертана в статия, публикувана в Scientific American. Според автора нашата Вселена е могла да се формира в лабораторията на технологична цивилизация от по-високо ниво, принадлежаща към клас А.

Нашата цивилизация, според класификацията на Лоб, днес принадлежи към клас C – цивилизация, която зависи от своята „звезда -домакин“. След като получи “независимост” от Слънцето, човечеството ще премине към клас В, а след като усвои технологията за формиране на собствени “лабораторни цивилизации”, ще влезем в елитния клас А.

Според учения „… нашата Вселена има плоска геометрия с нулева нетна енергия, което позволява на една напреднала цивилизация да разработи технология, която позволява създаването на Вселена от нищото чрез квантово тунелиране“.

Поставете оценка:

4.2

Оценка 4.2 от 17 гласа.

Източник:

See also  Изненада: Samsung също организира събитие за края на октомври

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *