Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

“Убедих се през тези години, че промяната не става с “Фейсбук”

ico-hazarta

“Тази система ни учи да сме тарикати на дребно”: Христо Петров-Ицо Хазарта пред “Дневник”

Убедих се през тези години, че промяната не става с “Фейсбук”, не става с интервюта, не става с песнички а става, когато действително се заемеш с нея”, заяви в интервю за “Дневник” рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, който води листата на “Продължаваме промяната” в столичния 25 многомандатен избирателен район (МИР). Именно там е е т.нар. лидерска битка и начело на листите с кандидати за депутати са Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС) и Корнелия Нинова (БСП).

Христо Петров съобщи, че първоначално не е смятал да приеме предложението на Кирил Петков да бъде включен в листите на “Продължаваме промяната” за парламентарните избори. “Аз отидох на среща с Кирил Петков, за да му откажа, но срещата ми с този човек и това, което стана впоследствие, дадоха много ясен отговор на въпроса какъв е моят път оттук натам”, заяви Христо Петров. “Аз знам, че ако бях отказал това предложение , аз щях да бъда страхливец в собствените си очи, защото е много лесно отстрани”, каза още той.

“Пред мен имаше две възможности – да продължа да правя това, което винаги съм правил в сферата, в която винаги съм бил. Другата възможност е тази, която избрах – да загубя всичко онова, което съм имал като бизнес“, каза още Христо Петров. Той и заяви, че няма амбиции и знания за постове в Министерския съвет и не смята да участва и в преговорите за съставяне на следващото правителство. Не е участвал и в писането на програмата в сфера култура на “Продължаваме промяната”.

See also  Ваксинирани срещу антиваксъри

“В парламента могат да се правят изключително смислени неща, стига там да попаднат смислени хора”, убеден е Христо Петров и даде за пример Елисавета Белобрадова, една от основателките на сайта и фондацията “Майко мила”, която според него е направила много неща като депутат за краткия живот на последния парламент. Той смята, че може да бъде в полезен в парламента, защото там ще може да работи за постигането на реални промени. “Ако не съм аз, вероятно на мое място ще попадне човек, който не го е грижа”, заяви той.

Христо Петров съобщи, че никога не е водил разговори с “Демократична България” за място в листите им за парламент. “Нито те са ми предлагали, нито аз съм искал”, подчерта той и съобщи, че преди години други политически формации обаче са му предлагали да го влючат в листи за парламент и за общински съветници в София. За основателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев той заяви: “Аз видях, че тези хора са читави, повярвах на тези хора и смятам, че това е достатъчно”.

Според него, за да се случи реална промяна в страната, трябва фокусът да е насочен към децата, които в момента са в училищата и детските градини. Негова кауза ще бъде да премахне зубренето в училище и да направи така, че в класните стаи да има повече дискусии и разговори по важни теми. “Ще се боря най-много да направя така, че на децата да им бъде интересно да ходят на училище и да учат важни за тях неща, да дискутират. Години наред коментираме финландската система и мисля, че е време да се опитаме да приложим това от нея, което е приложимо в България“, заяви той.

See also  Рамадан Аталай: Оформят се два центъра на власт - "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2

“В България човек ходи на училище, сяда, мълчи и слуша, трябва да научи нещо наизуст, след това го изпитват на дъската. Тази система ни учи да сме тарикати на дребно”, смята Христо Петров. Според него, за да се подобри образователната система на повече места трябва да се върнат кръжоците и клубовете по интереси. Той призова повече хора да се ваксинират и повече хора да излязат да гласуват на предстоящите избори. Според него на тези избори ще гласуват много млади хора, които не са гласували досега, както и много хора, които не са гласували от години. Той заяви, че би напуснал политиката, ако усети, че не е полезен и че това, което прави не дава резултат.

Как си представя работата си като депутат и какво смята да промени в Народното събрание, отговорите на тези и на още други въпроси гледайте в интервюто на “Дневник” с Ицо Хазарта.

Източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *