Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Туристи от САЩ активно резервират почивки в Европа за 2022 г.

Все повече пътници започват отново да мислят за ваканции. След дълъг период на предимно краткосрочни пътувания, записванията за пътувания за 2022 г. се увеличават, според данни на хотели и анализатори от туристическата индустрия. Цените на резервациите започват да се доближават до нивата преди пандемията, съобщава Wall Street Journal.

Шона Хъфман Оуен, президент и главен изпълнителен директор на Huffman Travel в Чикаго, съобщава за увеличение на дългосрочните резервации през последните седмици. “В гласовете на хората преди имаше чувство на безпокойство, а сега го няма”, каза тя.

Много пътници все още се опитват да използват ваканционните дни преди края на годината, като резервират вътрешни и международни пътувания. Туристическите експерти казват, че през последните седмици повечето пътници са планирали пътувания през пролетната ваканция и за следващото лято.

През 2022 г. мнозина пътуващи се насочват към Европа, където някои правителства предприемат дългосрочни и по-меки начини за управление на Covid-19, тъй като вирусът усилва влиянието си в някои части на континента.

Една четвърт от северноамериканските хотели на Best Western и една трета от хотелите в Европа изпреварват резервациите за 2019 г. за следващото лято, според президента и главен изпълнителен директор Дейвид Конг. Според него много гости все още предпочитат да резервират по-близки във времето пътувания, но от компанията казват, че очакват тези проценти да нараснат през следващите седмици и месеци. Това важи особено за дестинации като Европа, тъй като границите се отварят и ограниченията за пътуване се вдигат.

По-дългосрочното планиране показва нарастващото доверие на пътниците, тъй като сроковете за изпълнение на резервациите в хотели започват да се приближават до нивата от 2019 г., казва Кейти Моро, вицепрезидент на Amadeus, компания за туристически технологии. В разгара на пандемията през първото тримесечие на 2021 г., 72% от резервациите в САЩ за бизнес и почивка са направени в рамките на седем дни от датата на пътуването. Тази цифра намалява до 55% и вече е близо до онези 49% през 2019 г., казва Моро.

See also  Газът за индустрията поевтинява

През последните седмици Marriott International Inc. отбеляза нарастване на резервираните нощувки през лятото на 2022 г. за своите хотели в САЩ и Канада, казва говорителка на компанията. От октомври InterContinental Hotels Group PLC отбеляза, че резервациите за лятото на 2022 г. са достигнали почти същия процент като през октомври 2019 г., казва говорителка.

Много пътници резервират повторно отменени пътувания за 2020 или 2021 г., като използват компенсациите си от отменени пътувания. Блум твърди, че пътуванията за следващата година бележат силен ръст особено в различни сектори като речните круизи в Аляска и Европа, например.

Някои от най-популярните дестинации за следващата година включват Италия, Хърватия, Гърция и Франция.

Авиокомпаниите се подготвят за очакваното търсене. United Airlines Holdings Inc. добавя нови трансатлантически полети до Аман, Йордания; Берген, Норвегия, Португалските Азорски острови, както и испанските Палма де Майорка и Канарските острови. Превозвачът също планира да разшири услугата си за следващата пролет до големите европейски градове, включително Берлин и Рим, от някои от големите американски летища.

Отвъд Европа туроператорите казват, че хората се насочват към Карибите и Галапагоските острови. Много семейства все още се чувстват най-сигурни да предприемат вътрешните пътувания и планират екскурзии до Дисниленд и круизи извън щата Флорида, казва г-жа Блум.

Целият анализ – на Bloomberg TV Bulgaria

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *