Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Tesla предлага своя порт за зареждане на всички производители

През 2012 година, когато на пазара се появи първата Tesla Model S, портовете за зареждане на електромобили не бяха толкова стандартизирани и в типичния за Мъск стил, милиардерът направи собствен порт и кабел. През последните 10 години, американската компания държи на този стандарт, докато по-голямата част от Европа и Северна Америка бавно се преориентират към CCS стандарта.

Въпреки, че CCS стандартът вече може да бъде намерен почти навсякъде, то експерти съвсем не го определят като най-добър, поради няколко причини. Една от тези причини е именно порта за зареждане на Tesla и кабелът към него, които са много по-малки, а също така и много по-ефективни.

seo blog7

Именно за това през миналата година бе стартирана подписка, която да накара Мъск да направи стандарта си достъпен за всички, както автомобилни производители, така и разработчици на зарядни станции. Над 40 хиляди души се включиха в подписката, което изглежда вразуми Мъск и по-рано днес бе обявено, че стандартът на Tesla вече ще носи името North American Charging Standard – NACS и ще бъде достъпен за всеки, който иска да го използва.

Поставете оценка:

3.7

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Източник:

See also  Honda реши да интегрира спойлер в задния спойлер