Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Суперотборът на Founders Today: Кои са менторите, които ще консултират стартъпите на 28 юни?

Доказани имена в предприемаческата общност у нас, иноватори и бизнес лидери ще вдъхновят, окуражат и ще дадат ценни съвети на стартиращи компании във връзка с  развитието на техния стартъп по време на специализираната конференция Founders Today, която Investor.bg организира. Събитието ще се проведе на 28 юни, от 14 часа, в зала „Васил Левски“ в хотел Hyatt Regency Sofia. Всеки предприемач, представител на start-up и scale-up компании, който иска да спечели менторска сесия с едни от големите имена в предприемачеството и шанса да им зададе въпроси за развитието на своя бизнес, може да кандидатства на страницата на събитието на Investor Media Pro до 10 юни.

seo blog7

В тази постоянно променяща се среда, ценни насоки за успешното реализиране на иновативните бизнес проекти ще сподели изпълнителният директор на Allterco Димитър Димитров, който има повече от 25 години опит в областта на технологиите и телекомуникациите. Той е един от иноваторите в сферата на Интернет на нещата и приложението им в системите за умен дом в България. Основната цел на компанията е да улесни живота на съвременните хора. Екипът на Allterco се занимава с разработването на иновативни IoT решения и продукти, фокусирани върху две основни продуктови линии – интелигентни GPS устройства под марката MyKi и решения за автоматизация на дома от Shelly.

Част от менторския състав ще бъде и Емил Вагенщайн, който ръководи маркетинг отдела на Ozone.bg и отговаря за цялостната стратегия на бранда и неговите проявления в интернет пространството. Той е вторият служител, нает в Ozone.bg от създаването на компанията през 2008г., и е активен участник в изграждането на уебсайта, оперативните процеси и технологичните разработки на групата. Отговорен е за създаването и интеграцията на ERP системата на компанията – вътрешен проект, който е изграден изцяло по процесите и нуждите на интернет търговеца.

See also  Tesla Cyber ​​Whistle се предлага на шокираща цена

По време на Founders Today, професионални съвети от своя личен път в предприемаческата сфера ще даде Мартин Куванджиев, който едва на 21 години успява да спечели престижния хакатон на NASA – Space Apps Challenge и бива поканен да посети Kennedy Space Center във Флорида. На 24 години той основава компанията GoStartups, която е считана като едно от най-добрите места за разработка и подпомагане на стартиращи проекти.

С богати познания в сферата и управленски опит, част от менторите на специализираното събитие е и Веско Колев. Той е основател и изпълнителен директор на стартиращата компания Icanpreneur – първата практически ориентирана, дигитална платформа, която под формата на игра напътства потребителите от идея до инвестиция, преди да напуснат работата си. До скоро Веско Колев беше вицепрезидент „Продукти за Разработчици“ в Progress (Telerik), където отговаряше за екип от над 200 човека на три континента в целия спектър на Product Development и Go-to-market Strategy. Веско Колев е и ангелски инвеститор в „CEO Angels Investment Club“.

Шестте стартиращи компании, които ще бъдат определени от журито на Founders Today, ще имат възможността по време на официалното събитие на 28 юни да получат съвети, препоръки и ноу-хау директно и от Орлин Радев, който е съосновател на AMPECO – българска компания, която разработва основно два софтуерни продукта. Единият е за управление на споделени превозни средства – скутери, велосипеди и автомобили, а другият е за управление на зарядни станции за електрически превозни средства. През 2020г. компанията взима участие в инициативата „Вдъхновяващите 5“ на Bloomberg TV Bulgaria по случай рождения ден на единствения бизнес канал у нас, а през изминалата година AMPECO е и сред отличените компании в конференцията „Предприемачи на бъдещето“ на Investor.bg.

See also  Как арабиката измести робустата в предпочитанията на българина

С над 15-годишен опит в сферата зад гърба си и участие в ключови международни проекти на 3 континента, сред менторите на Founders Today е Силвия Павлова. Тя е основател на козметичния бранд Wooden Spoon, който днес се продава в 36 държави и има 10 международни отличия за качество и иновация. В края на 2021-ва година компанията получава една от най-престижните награди в България – „Най-иновативна компания на годината“, връчена от Президента на Република България Румен Радев. Силвия успява да вдъхне живот на 30 марки в хранителната и козметичната индустрия само за последните 5 години.

гръцки преводач Добрич

В менторския екип на специализираното събитие, специално от Берлин, ще се включи и Любомила Йорданова, съосновател и главен изпълнителен директор на Plan A. Водещата цел на компанията е да използва силата на данните и новите технологии, за да се бори с промените в климата. Любомила е и съосновател на Greentech Alliance – общност от над 1300 стартиращи фирми, които са свързани с над 500 консултанти от рискови капитали, медии и бизнес. Преди Plan A тя е работила в инвестиционното банкиране, рисков капитал и финтех в Азия и Европа. Преди Plan A Любомила Йорданова трупа опит в инвестиционното банкиране, рисков капитал и финтех в Азия и Европа.
 
Повече информация относно събитието Founders Today и как може да подадете своята кандидатура до 10 юни ще откриете на страницата на събитието на Investor Media PRO.

Генерални партньори на Founders Today са УниКредит Булбанк и Nexo. Събитието се организира с подкрепата на Алтерко. Институционални партньори са „Индустриален Холдинг България“ АД, Френско-българската търговска и индустриална камара, Германо-българска индустриално-търговска камара, Българската стартъп асоциация (BESCO), Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Betahaus Sofia, CEED Bulgaria, Sofia Tech Park, Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

See also  Лихвите по депозитите в банките почнаха да растат

Медийни партньори на Founders Today са Bloomberg TV Bulgaria, сп. BusinessGlobal и Rabota.bg.

Източник: