Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Ръстът на разходите на „Захарни заводи“ тежи на резултатите за тримесечието

Ръстът на разходите на „Захарни заводи“ тежи на резултатите за тримесечието

Снимка: Захарни заводи АД

seo blog7

„Захарни заводи“ АД увеличава приходите към края на първото тримесечие на годината, показва индивидуалният отчет на дружеството за периода януари-март, публикуван на сайта x3news.com.

Заради силния ръст на разходите обаче печалбата остава почти без промяна, с минимален спад.

Приходите от дейността на дружеството са за почти 19 млн. лева към края на март в сравнение с 14,6 млн. лева към края на март 2021 г., или с малко над 30% по-големи на годишна база.

Общите приходи, в които влизат и приходи от финансирания (по проекти или някои от компенсаторните правителствени програми), са за почти 19,5 млн. лева при 14,63 млн. лева година по-рано.

Разходите на компанията се увеличават до над 18,2 млн. лева за периода януари-март спрямо 13,3 млн. лева за периода януари-март 2021 г., или почти с 37%. Ръстът се отчита по всички основни разходни пера.

Захарни заводи АД

гръцки преводач Добрич

Разходите за материали, в които влизат суровините и енергията, на „Захарни заводи“ към края на март са за 13,8 млн. лева при 9,9 млн. лева година по-рано, или с почти 40% повече.

Разходите за външни услуги нарастват до 1,2 млн. лева от 975 хил. лева, или с 23%.

Разходите за възнаграждения и осигуровки са за над 2,4 млн. лева към края на март в сравнение с 2,3 млн. лева година по-рано, или с 4% повече.

„Захарни заводи“ отчита печалба в размер на 1,208 млн. лева към края на март спрямо 1,299 млн. лева към края на март 2021 г.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с 32%, а пазарната капитализация е малко под 47,8 млн. лева.

See also  На пазар BEAM ще могат да се листват и емисии ценни книжа без право на глас

Източник: