Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

“Билборд” увеличава приходите и печалбата през първото тримесечие

"Билборд" увеличава приходите и печалбата през първото тримесечие

Снимка: Pixabay

seo blog7

„Билборд“ АД увеличава приходите и печалбата през първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2021 г., вижда се от индивидуалния отчет на дружеството за периода, публикуван в сайта x3news.com.

Приходите на компанията са за 2,161 млн. лева към края на март при 1,865 млн. лева година по-рано, като се увеличават с почти 16%.

Разходите нарастват до 2,079 млн. лева от 1,807 млн. лева, или с 15%. Увеличението се определя от ръста на разходите за материали и външни услуги.

„Билборд“ отчита нетна печалба в размер на 82 хил. лева към края на третия месец на годината в сравнение с 58 хил. лева към края на март 2021 г., което представлява ръст от над 41%.

Активите на компанията към края на първото тримесечие достигат 19,4 млн. лева при 19,3 млн. лева година по-рано.

гръцки преводач Добрич

Печалбата на компанията преди облагане с данъци и амортизации, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи (EBITDA), на индивидуална база е на стойност 318 хил. лева към края на март в сравнение с 335 хил. лева към края на март 2021 г.

Дружеството посочва, че ръстът на цените на материалите – винил и винилова мрежа, PVC фолиа, хартия и мастило и др., и ограничената работна сила са два от факторите, които влияят най-негативно на бизнеса.

Източник:

See also  Т. Каунджиев: Стагфлация е най-вероятният сценарий за икономиката в следващите 2 години