Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Професионален опит: Ето защо пациентите предпочитат зъбни импланти пред мост

zabni implanti

Решението за красива усмивка е индивидуално и по преценка на денталния лекар, но има причина самите пациенти да избират имплант пред мост

seo blog7

Когато се стигне до загуба на един или повече зъби, обикновено решението не търпи отлагане. Може и да не предприемете бързо мерки, но с времето ще настъпят необратими промени в подредбата на здравите зъби и челюстта. Рискът не е оправдан и носи повече неприятности впоследствие. Консултацията с дентален специалист може да предостави сигурен отговор относно метода за възстановяване на красивата усмивка.

Според индивидуалния статус и преценката на лекаря се избират зъбни импланти или мостова конструкция. При всички случаи има редица основателни причини, поради които самите пациенти предпочитат първия метод.

Зъбният мост представлява минимум две или повече коронки, за да се осигури стабилност на изработената конструкция. Липсващият зъб се замества от едната част от моста, а останалите в съседство трябва да бъдат изпилени и покрити с коронките. За мнозина това определено е недостатък, който лесно може да бъде избегнат с поставянето на един зъбен имплант.

Разбира се, понякога локацията на отсъстващия зъб също предрешава в тази посока конкретното лечение. Всеки иска да има естествени и красиви зъби, които да разкрива при положителни емоции и усмивки.

Имплантите носят натурален бял цвят, гарантирано високо качество и реално заместват напълно липсващите зъби.
Тяхното несравнимо предимство е, че те спомагат на челюстта да запази формата си и да не се стига до деформации. С времето, при невзети или закъснели мерки, природните дадености неизбежно се променят и ефектът не е приятен за окото, нарушава се и самата форма на лицето, което води и до преждевременно състаряване в някои зони.

See also  Най-вероятно ваксините осигуряват достатъчно добра защита и от Омикрон

Зъбният имплант се поставя в самата челюстна кост, след което захапката и дъвкателните процеси се възвръщат в първоначалното си състояние. По този начин се стимулира и отсрещния истински зъб, което не позволява свиване на челюстта.

гръцки преводач Добрич

При диагностицирането се извършва компютърна томография, а благодарение на триизмерния дигитален образ се оценява наличната кост, прилежащите структури на от анатомична гледна точка, уточнява се местоположението на импланта и съответният му размер – на височина, и на ширина. Така изцяло се избягват грешки при позиционирането му, както и настъпването на евентуалните последващи усложнения.

Този етап е ключов и един от най-важните, когато се планира процедурата и се създава подготовка за поставянето на зъбни импланти.

Професионалистите спазват нужния ред и взискателно прецизират своята работа, особено когато това е тяхната мисия. Посетете sofienriahi.com и се доверете на лекар с призвание, който ще ви разкрие тайните на хармоничните форми с помощта на съвременните дигитални технологии.