Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Петко Георгиев: Ветото беше груба грешка

“Отношенията между двете страни бяха дадени под аренда на Каракачанов, което беше абсолютната предпоставка за довеждане до катастрофа. От наша страна бяха издигани безсмилени и безцелни пречки пред отношенията. Налагането на ветото беше груба стратегическа грешка на България, зад която стоят руски интереси”.

Това заяви пред NOVA NEWS журналистът Петко Георгиев, който се намира в Латвия.

seo blog7

По думите му коренът на проблемите между България и Северна Македония не е в налагането на ветото. Той стигна дотам, защото и от двете страни имаше сили, които повлияха против интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Служебно правителство на Радев или нова странна, измъчена коалиция, ще бъде канал на възстановяване на договорите с “Газпром”. Това е стратегическата цел на руската страна у нас. По това ще познаем какво е правителството”, коментира той.

Според него зад свалянето на правителството стоят руски интереси и обръчи от фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС. “В обществото има евроатлантическо мнозинство, но не и в парламента. То е използвано за смокиново листо на корупцията. Това е недостойно”, посочи Георгиев.

Поставете оценка:

3.8

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.8 от 38 гласа.

Източник:

See also  Фактите от новините за 24 ноември