Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Най-новите „мерцедеси“ вече могат да шофират сами в Германия срещу 5 хиляди евро

Mercedes официално е първият автомобилен производител, който предлага сертифицирано ниво 3 на автономност. Системата Drive Pilot ще бъде налична за поръчки от 17 май тази година в Германия на цена от 5 хиляди евро за всички модификации от моделите S-Klasse и EQS. Екстрата върви в комплект с пакета Driver Assistance Plus, който струва допълнителни 2430 евро.

Най-новите „мерцедеси“ вече могат да шофират сами в Германия срещу 5 хиляди евро

seo blog7

Според информацията от германската марка, „системата поема всеки вид задачи по време на шофиране, докато вие, като водач, трябва да сте готови да поемете контрол, ако това е нужно.“ Въпреки това, водачът не е задължен да наблюдава автомобила при някои специални условия.

Най-новите „мерцедеси“ вече могат да шофират сами в Германия срещу 5 хиляди евро

Такива условия са тежък трафик или обособени участъци от магистралите в Германия при скорост до 60км/ч. „Това обикновено са някои от най-стресовите ситуации при шофиране, но собствениците на Mercedes ще могат да си почиват, да играят игри или дори да работят, докато колата се кара сама.“, заявяват от компанията.

За да се постигне това ниво 3 на автономност, колите са оборудвани с лидар, камери, радари и ултразвукови сензори, които се грижат за точното позициониране до сантиметри по картата. По този начин колата знае къде точно се намира и какви препядствия има около нея.

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

3.8

Оценка 3.8 от 9 гласа.

Източник:

See also  Китайски дрон, способен да лети, гмурка се и плува под вода