Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Красимир Дачев: Говоренето за доставките на газ е политически театър

Ние, предприемачите, започнахме да говорим за мерки още от юни миналата година. В момента, в който почнаха едни емоционални рестрикции, санкции да прекъсват едни дълги търговски връзки – имам предвид първите санкции срещу Русия. Проблемът тепърва се задълбочава.

Това обясни в предаването “Говори сега” по БНТ Красимир Дачев, зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата. В момента най-голямото пристанище в света – Ротердам е напълно затворено, защото там се разтоварват военни припаси. Веригите за доставки са много объркани, ще трябват месеци, години, за да се намери алтернативата, допълни той. Голяма част от компаниите, занимаващи се с метали, започват да фалират, да разпродават. Затова нашата идея миналата година юни месец, беше да предотвратим това. Да не се намали индустриалното производство, обясни Дачев.

seo blog7

За мерките на правителството, той обясни: Частично има и наши предложения. Ние се съгласихме цените за май-юни и през следващия ценови период, който КЕВР решава – до 31 юни следващата година, условията няма да бъдат по-лоши. Според Дачев, се бъркат политическото говорене на европейските и руските политици по темата за газовите доставки. Това е един политически театър, за което ние страдаме, страдат и хората, смята Дачев.

Той призна, че като бизнесмен не се е чувствал комфортно от една година заради невъзможността да може да се планира.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич
Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  Първан Симеонов: Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ