Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Колко струват всички части за iPhone 14 Pro Max

Nikkei Asia разкри цените на всички компоненти за най-върховия iPhone представен по-рано тази година и едва ли е изненада за някои, че те са още по-високи в сравнение с тези на миналогодишния iPhone 13 Pro Max. Предшественика струваше на Apple около 460 евро, докато новият iPhone 14 Pro Max струва минимум 500 евро на американската компания. Основната причина за това се крие в процесора, който сам по себе си коства на Apple 110 евро.

seo blog7

Това е с 2.4 пъти повече от предходния A15, който в момента се предлага в iPhone 14 и вероятно именно това е една от причините. Сензорът на камерата, който е дело на Sony също е с 50% по-висока цена, която достига 15 евро. Една трета от компонентите на смартфона са направени в САЩ, а тяхната цена е нараснала с 10% спрямо 2021 година.

Южна Корея пък е вторият снабдител на части, докато зависимостта на Китай става все по-малка. От изданието съобщават и друга интересна новина, а именно, че функцията, която звъни автоматично на спешния телефон при катастрофа, всъщност не се нуждае от допълнителен хардуер. Това подсказва, че съвсем скоро можем да я видим и при други смартфони след софтуерен ъпдейт.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

Източник:

See also  Новият ъпдейт на Tesla е с мисъл за България