Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Калина Константинова за предложението на Борисов: Това е опит за търсене на смокинов лист

Решението да не влизаме в коалиция с ГЕРБ и да бъдем конструктивна опозиция не трябва да бъде изненада за никого. Това заяви в студиото на „Събуди се” Калина Константинова от „Продължаваме промяната”.

„Ако сте проследили много внимателно начинът, по който проведохме нашето управление и след това проведената от нас кампания – не би трябвало да сте изненадани. Изненадата идва от факта, че хората са свикнали след изборите политиците да променят позициите си, да се обърнат като палачинка и да направят компромиси, които избирателите им не очаквали от тях. Ние имаме изключително постоянна позиция, която няма как да се отметнем от нея”, категорична е тя.

seo blog7

Тя коментира и „подадената ръка” към партиите от страна на Бойко Борисов. „Това е опит за търсене на смокинов лист. Опит за подвеждане ние да се отметнем от думата си”, посочи Константинова. И допълни: „Всичко, за което сме работили през последната една година – е срещу начина на управление на ГЕРБ през последните 12 години”.

По думите ѝ от разговори с контактна група за сформиране на кабинет няма смисъл. “ГЕРБ трябва да поеме своята отговорност и да сформира кабинет. Миналата година бяхме поставени в същата ситуация и успяхме да намерим пресечни точки и политики, които да ни помогнат да сформираме кабинет. Те са тези, които в ситуация на множество кризи, събориха това правителство с вето на недоверие”.

Поставете оценка:

2.2

гръцки преводач Добрич
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Източник:

See also  Финансовият министър е назначил допълнителни проверки на Делян Пеевски