Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Кмет на ГЕРБ репресирал кмет на Републиканците

Кмет на ГЕРБ репресира кмет на Републиканци за България в община Септември, област Пазарджик. До тук се стигна след като Димитър
Христосков, бивш кмет на село Ветрен дол от ПП ГЕРБ, премина към Републиканци за България и на частичните местни избори на 28 февруари победи кандидата на ГЕРБ Нина Георгиева и отиде на балотаж с кандидата Александър Андреев, издигнат и подкрепен от БСП и ПП. Това съобщават от РЗБ и допълват:

На 6 март т.г. Димитър Христосков беше избран за кмет на населеното място от Републиканци за България и това се оказа така неудобно за кмета на община Септември Иванка Вощанска.

След като не успяха да наложат техния кандидат, защо да не тормозят този на друга партия. Това става видно от последното предложение на кмета на община Септември до Общинския съвет за заплатите на кметовете на населени места на територията на общината.

Бърз преглед показва, че кметската заплата само и единствено на кмета на село Ветрен дол Димитър Христосков е най-ниска и то двойно – 910 лв., в сравнение с възнагражденията на всички останали управници на села. При население на Ветрен дол от 1550 души, възнагражденията дори на назначените кметски наместници на селата Славовица и Горно Вършило са по-високи от избрания управник при население от 350 и 35 души.

Как се стигна до това никой не коментира, а се бърза да бъде прието от Общинския съвет. Ситуацията е такава, че кметът на Ветрен дол е с отрязан наполовина щат.

И така на всички останали кметове на територията на областта възнагражденията са увеличени, а във Ветрен дол или е най-удобно за
определени кръгове кметът да е „наказан“ с половин заплата, или политическото безсилие води до това да се вкарват за гласуване в местния парламент неправомерни възнаграждения. Положението е – този не е от нашите, коментират с възмущение ветрендолци.

See also  ВМРО избира ново ръководство

Кмет на ГЕРБ репресирал кмет на Републиканците

От Републиканци за България питаме: Кой разпореди най-ниско възнаграждение за кмета на Ветрен дол от цялата община Септември? Кой ще поеме отговорност дългогодишният кмет, който е работил за просперитета а жителите на Ветрен дол, за подобряване условията за живеене в него и иска да продължи да го прави, да не е ощетен заради политическа принадлежност и прокарване неправомерно на предложения, които не отговарят на Закона за местното самоуправление и местната администрация и редица други?

Поставете оценка:

1.8

Оценка 1.8 от 5 гласа.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.