Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Гьоков: Ще увеличим обхвата и размера на енергийните помощи

„Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера на енергийното подпомагане”. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика в оставка. Помощта до момента е 104 лв. на месец. Ще се вдигне с 20 лева и хората ще получават 100 лева повече за петте месеца, в които получават подпомагане, посочи Гьоков.

До момента енергийни помощи получават. 261-262 хиляди българи. Предстои обхватът да се увеличи до 300-310 хиляди души.

По повод предстоящото връчване на трети проучвателен мандат, Гьоков, който е от БСП, каза: „Няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат – дали на БСП, дали на ДБ или на ИТН. Въпросът е да има прагматизъм” Той посочи, че прагматизъм означава да не се стига до избори, а да се състави работещ кабинет.

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство – технократско, експертно или с ярки политически фигури – отговори: „Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос – дали да е чисто експертно или на политически фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност”.

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. “В едни нови избори ще имаме все по-сложни прегоовори, пазарлъци, ако щете”, обясни Гьоков.

Той не изключи възможноста да се оттеглят част от мнинистрите сега и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в коалицията. „Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика – такава социална политика не е имало в редходните 12 години”.

See also  Рашков: Българите ще видят в програмата на ПП това, което искат да се случи в страната

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 4 гласа.

Източник: