Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Как правилно да изберете смартфон?

 

В момента на пазара има десетки производители на смартфони със стотици предложния, които с всеки изминал ден се увеличават. Почти всеки месец производителите на смартфони показват нов модел от различен клас, така че изборът на правилно устройство може да премине в лутане между различни модели и производители. Именно за това искаме да ви помогнем с няколко стъпки, които да ви улеснят.

На първо място трябва да изберете операционната система с която искате да е вашият смартфон. В момента на пазара има две основни операционни системи, Android при повечето смартфони и iOS при iPhone. Ако не сте използвали устройство с една от двете системи е препоръчително да отидете до близък магазин и да пробвате коя ще ви допадне повече.

Второто нещо е да определите сумата, която сте склонни да дадете за ново устройство. Различните устройства са на различна цена, като това зависи също така от операционната система, параметрите им и дори марката им. Все пак устройствата от един и същ клас обикновено са в един и същ ценови диапазон.

 

Параметрите на устройството също са една от най-важните му характеристики. Ако например обичате да снимате с телефона си, то най-вероятно ще се насочите към смартфон с по-добра камера и повече място за съхранение. Тук трябва да се обърне внимание и на варианта за допълнително място за съхранение, което някои устройства предлагат. Процесорът също е важен, заедно с RAM паметта, тъй като от това зависи дали вашият смартфон ще работи гладко или ще изпитвате забавяния при по-интензивна работа.

Дисплеят заедно с батерията също могат да наклонят везните от едно устройство към друго. Някои хора държат на колкото се може по-голям капацитет на батерията, тъй като нямат физическата възможност или пък желанието да зареждат устройството си през няколко часа. Някои хора държат на голям дисплей, а други не харесват тази тенденция и искат да заложат на компактни устройства, съответно с по-малък дисплей.

See also  Apple предпочита да произвежда iPhone 13 пред iPad поради липсата на чипове

Макар това да са основните неща, които трябва да се гледат при избора на устройство, то съвсем изборът не е лесен. Бихме се радвали да прочетем в коментарите какво гледате вие при избор на нов телефон и с кои от изброените неща се съобразявате.

 

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *