Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Кадиев отпадна от листите на БСП

Лидерът на партията “Нормална България” Георги Кадиев остава извън листите на коалицията “БСП за България”. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Facebook, в който споделя, че не се е разбрал с ръководството на БСП.

“Искрено съжалявам, че не постигнахме съгласие с ръководството на БСП. Има неща, които са много по-важни от местата в листите , и там се разминахме”, пише политикът в профила си.

seo blog7

Само дни по-рано в интервю за Dir.bg Георги Кадиев сподели, че текат преговори с Корнелия Нинова относно подредбата в листите.

“Ще бъда в листа в София, няма да съм водач, но преговорите продължават”, каза лидерът на “Нормална България”.

Отпадането на Кадиев означава и че още една партия се отделя от лявата коалиция. Седмица по-рано лидерът на ИБГНИ Мая Манолова дръпна един от коалиционните партньори на Корнелия Нинова. Това е Минчо Христов от “Движението на непартийните кандидати”, който беше и депутат от “БСП за България” в последния 46-и парламент в качеството си на коалиционен партньор на БСП.

Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите, направено от областните съвети на партията в 31 многомандатни избирателни райони, но не съобщи имената на кандидатите.

В тях са включени професионалисти от различни сектори: в областта на икономика и финанси, бюджет и данъчна политика – 25 процента, социална политика, здравеопазване, образование, култура и журналистика – 28 процента.

гръцки преводач Добрич

Юристи -15 процента, инженери – девет процента, природни науки – осем процента, отбрана и сигурност – пет процента, земеделие – пет процента, спорт – пет процента.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 3 гласа.

Източник:

See also  Генералът от резерва, обвинен в шпионаж, остава с мярка "домашен арест"