Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Петра хвърли ръкавица срещу Зуека

Петра, изпълнителката на „Хищна хиена”, „Командира” и още няколко чалга хита от средата на 90-те, от години живее в Кипър, където е щастливо задомена за милионера Джими. Певицата обаче винаги е държала здраво стисната четка в ръце. Още като дете тя рисува – предимно пейзажи. Голямата й мечта е да запише гимназия по изобразително изкуства, каквото в родния й град Хасково няма.

Поради тази причина иска да отиде в Пловдив или в Казанлък, но майка й е строга – не я пуска под предлог, че е твърде малка, за да се оправя сама. Така популярната блондинка се отдава на сериозните науки, чуждите езици и се реализира в областта на музиката. „Писаха смешни неща – Зуека ме бил вдъхновил да рисувам. Моето вдъхновение дойде, когато бях на 5 годинки. В хола ни имаше картини от моята баба Петра, която е рисувала уникално добре. Вероятно съм взела дарбата й. Баща ми също рисува. Ходих на уроци, защото ученето в гимназия ми се размина. Попадала съм на много добри преподаватели и рисувам значително по-добре от Зуека. Моята слабост са пейзажите. Аз имам фото памет. Видя ли нещо, го запечатвам, а след това възпроизвеждам в най-малки детайли върху платното. Рисувам и в стил флуид арт, реализъм, сюреализъм, интериорни картини, които са хит в момента. Подарявала съм доста от работите си на приятели. От миналата година ми се върти в главата идеята да направя изложба в Хасково. Тогава заради ковид ситуацията нещата не ми се получиха. Тази година ще подредя творбите си преди Коледа. Вече изпратих 50 от тях в България. Зарекла съм се половината от сумата да отида за благотворителност към Ковид-отделението на хасковската болница”, обяснява пред „Уикенд” Петра.

Изпълнителката вече преговаря с няколко галерии. Имало вероятност към изложбата й да се прибавят и творби на голямата й дъщеря – Аделина. Романтика, цветове и изящество лъхало всяка картина на Петра. Тази година се оказала изключително емоционално наситена от към събития, най-важното било сватбата на дъщеря й Радостина. Младоженците сами организирали празненството и се погрижили дори за най-малките детайли. Менюто било фантастично гурме, а украсата била в италиански стил и с много лампички.

seo blog7

„Беше много яко, защото кума си избра отбор, кумата също и се почна едно надиграване на младежите. Първият танц на младоженците беше по моята песен „Любовен грях” по текст на Стефан Цирков. Много се разчувствах, не очаквах толкова приятна изненада. След полунощ ме вдигнаха да пея. Направихме подаръци за дома, Димитрис им подари караоке уредба, за да могат да си пеят. По кипърска традиция донесох голяма свещ – висока почти колкото мен, за семейството, с пожеланието никога да не загасва любовта в живота им, да е пълна къщата им с уют и щастие, здраве, деца. За всеки гост бяхме донесли кипърски сладки – курабии, пълнени с ядки, цвят от рози и шишенца, като във всяко беше поставен любовен стих от известни български поети. И тази инициатива беше на Джими.

See also  Нора Недкова проговори за възрастния богаташ

Е, поплаках, докато гледах как гримират булката, но това са нормални неща. Църковен брак, граждански брак, подпис до вековно дърво край уникален комплекс като замък”, споделя Петра, която харесала зетя от пръв поглед още преди 8 години. Като го погледнала, хищната хиена на фолка, констатирала, че това е човекът за Радостина. За късмет, любовта им се запазила през годините. Зетят бил сериозен адвокат, истински джентълмен и ерудиран млад мъж.

Източник: