Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Hennessey ще прави електрическа суперкола с 6 гуми и 2000 коня

Огромните пикапи с шест гуми вече не са нещо толкова странно, след като от Mercedes го „нормализираха“ с представянето на серийния AMG G63 6×6 преди няколко години, а след това редица тунинг компании и ентусиасти последваха примера им. От друга страна, обаче, суперкола с шест гуми е интересен проект, който малцина имат силите и ресурсите да направят.
Такива са специалистите от Hennessey, които разкриха повече информация за проекта наречен Deep Space, който представя електрическа суперкола с отварящи се нагоре врати, четири места и шест гуми. Ако това не е достатъчно, от компанията си поставят за цел возилото да се превърне в най-бързата четириместна кола в света до 200км/ч.

Hennessey ще прави електрическа суперкола с 6 гуми и 2000 коня

Серийният модел ще има дължина от над шест метра и ще се появи на пазара през 2026 година. Цената му ще бъде над 2.5 милиона евро, а от Hennessey ще направят 105 броя. За задвижването ще отговарят шест електромотора със сумарна мощност от 2000 конски сили. Батерията с неясен към момента капацитет пък ще дава достатъчно енергия за пробег от 1000 километра.

seo blog7

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 3 гласа.

Източник:

See also  Samsung обновява телефони от 2015 година