Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

ФНИБ подписа с още един наемател за сградата в „София Тех Парк“

С този договор отдадените площи в „Синерджи Туър“ вече са почти 30%

seo blog7
Снимка: ФНИБ АДСИЦ

Снимка: ФНИБ АДСИЦ

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ) е подписало договор за наем на офис площи с Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийски университет „Св. Климент Охридски” в офис сградата си „Синерджи Туър“ в „София Тех Парк“.

Договорът е за срок от 5 години, съобщава компанията чрез Бюлетин Investor. Общата отдадена площ е около 663 кв.м.

С новоотдадените помещения запълняемостта на сградата достига 29,39%, отчитат от ФНИБ.

гръцки преводач Добрич

По-рано през годината ФНИБ подписа договор за наем на заведение за хранене със „Синфлуенс“ ООД  в офис сградата за срок от 10 години. Общата отдадена площ е около 712 кв. м.

През миналата година офиси в сградата наеха „Софтуер АГ Дивелъпмънт Център България“ ЕООД с договор за 2749,39 кв. м за срок от 5 години.

Първият наемател в сградата е компанията „Роберт Бош“ ЕООД, която подписа договор за 6 години за наем на 2749,41 кв. м. През миналата година наемателят подписа анекс за допълнителни площи.

ФНИБ придоби правото на строеж на офис сграда в „София Тех Парк“ срещу почти 9,7 млн. лева. Разрешението за строеж беше издадено в края на 2018 г., а сградата беше въведена в експлоатация през миналата година.

Заради строителството на сградата компанията през 2018 г. увеличи капитала си с 27,5 млн. лева при емисионна стойност 1,9 лева на акция с издаването на 14,5 млн. нови акции и привлече и заемен капитал. Стойността на сградата е 33 млн. евро.

В последната година акциите на компанията поскъпват с малко под 1%. Дружеството изплати 0,0482996 лева дивидент на акция от печалбата за 2021 г.

See also  "БГ Агро" утроява консолидираната печалба до 8,4 млн. лв.

Свързани компании:

Източник: