Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Фандъкова: За зимния сезон газ ще има. Най-важно е отоплението в училищата и детските градини

“За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини, не очаквам проблем. Подписан е договор между “Булгаргаз” и “Топлофикация” с който се гарантира наличието на достатъчни количества газ и за 2023 година”, заяви в “Денят започва с Георги Любенов”, кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ не се предвижда намаляване на уличното осветление, като икономии могат да се правят единствено в административните сгради. Фандъкова отбеляза, че официално инфлацията е над 18 процента.

seo blog7

“Ново увеличение не е решение, трябва да се търси начин за компенсации заради високата цена на газа. “Топлофикация” ще продължава да трупа дългове, дали ще стане държавна е въпрос на разговори, преговори, сметки, важно е да остане публична собственост, не се коментира вариант на приватизация”, допълни Йорданка Фандъкова.
Тя подчерта, че е необходимо да се реализира планът за модернизация на топлинното дружество.

Йорданка Фандъкова поясни, че всяка година се почистват около 100 километра речни корита и уточни, че превенцията е много важна. Кметът на София отрече да има липса на контрол на ремонтите в столицата.

Поставете оценка:

1

гръцки преводач Добрич
Оценка 1 от 3 гласа.

Източник:

See also  Теменужка Петкова: И към настоящия момент меморандумът с "Джемкорп" крие риск, защото има клауза за арбитраж