Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

127 лв. – тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин

127 лв. - тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин

Снимка: БГНЕС

seo blog7

127 лв. на година ще е тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин. Това са изчислили от бранша.

“Народът ще обеднее. От утре на всичко скача цената, включително и на горивата. Ние ще протестираме и се надяваме българският народ да ни подкрепи. Нито един превозвачи няма да извади от джоба си да плати, той ще го калкулира в крайната цена”, коментира председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на “Денят ON AIR”.

Той уточни, че протестът ще бъде изненадващ.

“Чакаме да видим дали ще има правителство, срещу кого да протестираме. Решението за тол таксата се взе час и половина преди да мине вотът на недоверие. Фалитите в бранша ще започнат от есента. Хлябът се извозва с такива бусове, които ще плащат тол такса, малките бусове, които извозват хората до труднодостъпните места. 750 лв. е компенсаторната така, ако бъде хванат шофьорът, че не е платил 10 ст. между двете села. ТОй няма такъв оборот”, заяви Радков пред Bulgaria ON AIR.

гръцки преводач Добрич

Управител на автобусна компания изчисли с колко ще поскъпне билетът София – Бургас.

“Ако към момента в най-масовите превозни средства калкулацията за тол таксата за еднопосочно пътуваме е 60 ст., сега ще бъде 1,44 лв. Това е оскъпяването само от тол таксата – с лев по-скъп билет. Ние се стремим максимално да защитим нашите пътници, защото все по-малко могат да си позволят пътувания. Повечето превозвачи вече фалират. Накрая ще се окаже, че няма да има кой да превозва българските граждани”, каза Георги Атанасов.

See also  Складовете за горива - пълни, нямало да ходим пеша

 

Източник: