Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

127 лв. – тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин

127 лв. - тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин

Снимка: БГНЕС

seo blog7

127 лв. на година ще е тол сметката, която ще трябва да плати на всеки българин. Това са изчислили от бранша.

“Народът ще обеднее. От утре на всичко скача цената, включително и на горивата. Ние ще протестираме и се надяваме българският народ да ни подкрепи. Нито един превозвачи няма да извади от джоба си да плати, той ще го калкулира в крайната цена”, коментира председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на “Денят ON AIR”.

Той уточни, че протестът ще бъде изненадващ.

“Чакаме да видим дали ще има правителство, срещу кого да протестираме. Решението за тол таксата се взе час и половина преди да мине вотът на недоверие. Фалитите в бранша ще започнат от есента. Хлябът се извозва с такива бусове, които ще плащат тол такса, малките бусове, които извозват хората до труднодостъпните места. 750 лв. е компенсаторната така, ако бъде хванат шофьорът, че не е платил 10 ст. между двете села. ТОй няма такъв оборот”, заяви Радков пред Bulgaria ON AIR.

гръцки преводач Добрич

Управител на автобусна компания изчисли с колко ще поскъпне билетът София – Бургас.

“Ако към момента в най-масовите превозни средства калкулацията за тол таксата за еднопосочно пътуваме е 60 ст., сега ще бъде 1,44 лв. Това е оскъпяването само от тол таксата – с лев по-скъп билет. Ние се стремим максимално да защитим нашите пътници, защото все по-малко могат да си позволят пътувания. Повечето превозвачи вече фалират. Накрая ще се окаже, че няма да има кой да превозва българските граждани”, каза Георги Атанасов.

See also  Куюмджиев: Енергетиката ни ще плаща тока на гърци, италианци, испанци…

 

Източник: