Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Абрамович си купи най-скъпия частен самолет в Русия

Абрамович си купи най-скъпия частен самолет в Русия

Снимка: БГНЕС

seo blog7

Руският олигарх Роман Абрамович си купи нов самолет – Boeing 787-8 Dreamliner.

Приблизителната цена на самолета е $350 милиона, което го прави най-скъпият частен самолет в Русия, съобщи Forbes, позовавайки се на източници от авиационния пазар.

Според изданието общо авиокомпаниите в света разполагат с 250 от тези самолети, но такива огромни самолети рядко се използват за лични нужди.

Dreamliner на Абрамович е построен през 2015 г. за частния швейцарски авиооператор Privateair, но никога не е бил предаден на него. През 2019 г. самолетът започна да бъде оборудван в съответствие с исканията на руския милиардер.

Според Flight Radar, самолетът е излетял от Базел (Швейцария) за Москва на 18 декември 2021 г. Източник на Forbes каза, че лайнерът има място за 50 пътници, включително гости, охрана и придружители. Все още обаче не се знае нищо за детайлите на интериорната украса, отбелязва БГНЕС.

гръцки преводач Добрич

В началото на ноември стана известно, че Абрамович е решил да продаде другия си самолет Boeing 767-300ER за $100 милиона. Самолетът е произведен през 2003 г. и e струва. на купувача $315 милиона.
 

Източник:

See also  Ръст на чуждестранните инвестиции с над 300% от началото на годината