Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Знаете ли по колко пъти на ден докосвате смартфона си?

Типичният потребител на мобилен телефон докосва телефона си 2617 пъти всеки ден, според проучване на изследователската фирма Dscout . Но това е само средният потребител: проучването установи, че екстремните потребители на мобилни телефони – тоест първите 10% – докосват телефоните си повече от 5400 пъти на ден.

За да тестват предишно проучване , което установи, че потребителите на мобилни телефони преминават през 150 сесии на мобилни устройства всеки ден, хората от Dscout проследиха 94 потребители на Android със специален инструмент, който отчита всяко действие на участниците в проучването, свързано с мобилно устройство, в продължение на 24 часа в денонощието за пет дни. Действия като писане, докосване и плъзгане по екрана на телефона се отчитат като „докосване“.

seo blog7

Ливън Де Марез е движещата сила зад годишното проучване на Digimeter , което измерва цифровите тенденции. За последното му издание малко под 3000 души бяха анкетирани относно тяхното притежание и използване на цифрови медии. Приложението MobileDNA, което измерва подробно използването на смартфони, също беше свързано с проучването.

Знаете ли по колко пъти на ден докосвате смартфона си?

В изследването се разглежда общото време, което хората прекарват на смартфона си. Преди пандемията това беше 150 минути на ден. Сега това се е повишило до средно 188 минути на ден.

Изследването на Dscout също така установи, че средните потребители прекарват 145 минути на своите телефони и участват в 76 телефонни сесии на ден.

Що се отнася до потребителите на iPhone, Apple наскоро потвърди, че потребителите на устройствата си отключват телефоните си 80 пъти всеки ден. Това е около шест до седем пъти на всеки час.

гръцки преводач Добрич
Знаете ли по колко пъти на ден докосвате смартфона си?

Въпреки това, сега има приблизително толкова сесии, колкото преди пандемията, те продължават по-дълго. Изследователите забелязали, че по време на сесия се образува така нареченият „влак“: например хората първо отключват телефона си, за да видят входящо съобщение в Whatsapp, след това отварят приложението си във Facebook, играят игра и т.н.

See also  Tesla представя нова платформа на 1 март

Така че независимо от предпочитанията ви за смартфон, фактите ясно показват: ние сме пристрастени към нашите мобилни устройства.

Поставете оценка:

2.3

Оценка 2.3 от 6 гласа.

Източник: