Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Заведенията за запазването на маските: Да спрем бизнеса! Бизнеса, свързан с пандемията!

От БАЗ и СЗБ не са съгласни .с продължаването на носенето на маски в закрити места. Бизнесът е недоволен и от отпадането на епидемичната обстановка. Просто това означава единствено спиране на и без това липсващата подкрепа за българския бизнес и на бонусите за всички работещи на първа линия в борбата с COVID-19. В изпратена до медиите позиция, от заведенията цитират изказване на председателя на комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев от днес.

“Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка”, каза Тонев и допълни: ” Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали”. Тоест – държавата отново използва популистки методи, с които да каже, че мерките падат, но всъщност да вземе от трудещите се хора и бизнеса дори мижавата подкрепа, която се правеше, че им оказва, а да остави всички рестрикции, които налага. И да не забравяме, че от две години, не само персоналът в заведенията, а и изобщо на служителите в търговските обекти, се налага да работят с поставени маски. Е, ние не сме съгласни повече с този тормози кошмар. Крайно време е да загърбим имитацията на мерки, които водят единствено до условия за корупция и извиване на ръце. Крайно време е да спрем бизнеса! Бизнеса, свързан с пандемията!
Мислите си, че е хитро, но е много прозрачно…
Вече сме се отказали да ни помагате, но сме на фаза, при която настояваме поне да не ни пречите. Ако пречите нарочно, молим – спрете! Ако го правите от некадърност, опитайте да се ограмотите в най-кратки срокове, докато още съществуваме…
Отпадането на епидемичната обстановка трябва да означава само едно – ДОЛУ МАСКИТЕ!

seo blog7

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  И днес испански изтребители ще летят над България