Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

За екстрите на новата Toyota Prius Prime

Вече ви разказахме за новия хибриден автомобил Toyota Prius Prime 2023, който подобри външния си вид, получи по-голяма Li-Ion батерия, както и соларен покрив, позволяващ да зареждате батерията на паркинга или да служи като източник на енергия за отопление или охлаждане по време на шофиране. А ето и още подробности, касаещи технологиите в новия Prius.

Новата тягова батерия ще увеличи обхвата на автономно шофиране до 60 км (вместо досегашните 45), като ще може да се зарежда с помощта на вече споменатите слънчеви панели, вградени в покрива на автомобила. Освен това новият модел е с нисък център на тежестта и голям багажник. Той е малко по-нисък, по-широк и по-дълъг от предишното поколение Prius.

seo blog7


За екстрите на новата Toyota Prius Prime

Toyota казва, че колата има хибридно задвижване от пето поколение, което ще рече двулитров бензинов двигател с вътрешно горене и електромотор. Този хибриден силов тракт генерира системна мощност от 220 к.с. Благодарение на него ускорението до 100 км/ч отнема 6.7 секунди.

Подобно на базовия Prius, Plug-in хибридът Prius Prime поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Собственият интелигентен асистент на Toyota пък позволява да получавате указания, да настройвате аудио системата, да променяте температурата в салона и много други само с помощта на гласови команди. За да помогне на потребителя да разбере как да стигне до мястото, където отива, Cloud Navigation използва най-актуалната информация за трафика и маршрута.

За екстрите на новата Toyota Prius Prime

Други акценти включват JBL Premium Audio – система с осем високоговорителя и USB Type-C портове. При избрани нива на оборудване услугата Remote Connect предоставя функция за дигитален ключ, с който може да се заключват и отключват вратите, да се стартира двигателя и други с помощта на смартфон.

See also  От BMW смятат, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно


Prius Prime може да бъде оборудван с асистент за мъртва зона с предупреждение за препятствия при заден ход. Помощта при паркиране отпред и отзад с автоматично спиране се предлага като опция за оборудването SE и е стандартно за оборудването XSE и XSE Premium.

гръцки преводач Добрич
За екстрите на новата Toyota Prius Prime

Тези, които изберат XSE Premium, ще се възползват и от Panoramic View Monitor, който осигурява 360-градусов изглед около автомобила, както и система за свободни ръце, която може да помогне при успоредно паркиране и движение на заден ход на място за паркиране.

Ще припомним още, че цените и датата на пускане на пазара на базовия Prius ще бъдат разкрити до края на тази година. Що се отнася до plug-in хибрида Prius Prime, компанията обеща да предостави информация през първата половина на 2023 година.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник: