Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Йотова: Очаквам програма за управление след юни

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи антикризисните мерки, обявени от “Продължаваме промяната”, като положителни, но подчерта, че е важно какво ще залегне в цялостната програма на правителството.

“Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България”, каза днес вицепрезидентът.

seo blog7

Йотова изтъкна, че протестиращите българи не са удовлетворени и че очаква поне средносрочен план от кабинета.

Още по темата

16 май 2022 20:20

32

16 май 2022 17:45

гръцки преводач Добрич

147

“Това, което все още ми липсва – първо, легитимността на тези решения, тъй като видяхте, че вчера един от лидерите вътре в коалицията, много сериозно реагира за това, че решенията определено се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция. В това отношение, много се надявам, че днес тежката си дума ще каже Коалиционният съвет тази вечер, който се събира”.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че „Продължаваме Промяната” не се съобразяват с коалиционните си партньори и се изказват по определени теми неподготвени.

Мерките за овладяване на растящата инфлация ще бъдат обсъдени на днешния Съвет на управляващата коалиция в лидерски формат. Очаква се да бъде представен анализ от Министерството на финансите за ефекта от мерките върху държавния бюджет.

“Също разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат, но най-вече очаквам поне средносрочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България”, щада още Йотова, цитирана от БНР.

Източник:

See also  Над 3800 души са намерили работа чрез трудови борси