Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища

Американската състезателна серия IndyCar се свързва предимно с овални състезания – състезания под дъжд не се провеждат на този тип писта поради характеристиките на трасетата и състезателните автомобили. Но календарът на шампионата включва и традиционни състезателни писти, където вече може да се кара и на мокро. Специално за трудни климатични условия, официалният доставчик на гуми Firestone разработи гуми за дъжд, чийто опит Bridgestone е въплътил в модели за обществени пътища.

За дъждовни състезания, като се вземат предвид спецификите на IndyCar, производителите на гуми от американската компания (марката Firestone принадлежи на японската Bridgestone) разработиха гуми със специална шарка на протектора. Тяхното представяне се оказа толкова впечатляващо, че новият модел пътна гума Firestone Firehawk AS V2 получи подобен модел и за стандартните пътища.

seo blog7

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища

Всесезонна гума , която е проектирана с мисъл за превозни средства с висока производителност, се характеризира с подобрено управление на мокра настилка и повишена устойчивост на аквапланинг. Според Bridgestone новата гума е с 21.1 секунди по-бърза в слалом в сравнение с предходната Firestone Firehawk AS, а на мокра настилка новата гума има 1.5 метра по-къс спирачен път.

В резултат на това феновете на IndyCar, които притежават Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Ford Mustang и други модели от този клас, имат възможността да “обуят” колите си гуми, подобни на тези от една от най-известните състезателни серии в света.

Поставете оценка:

3.7

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Източник:

See also  Lada ще продава коли онлайн