Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Владимир Чуков: Ислямска държава не е сломена

Става въпрос по-скоро за символика, тъй като ИДИЛ много отдавна е хоризонтална структура. Ако ви прави впечатление, „Ислямска държава” още не е отговорила на този акт. Битката срещу тях продължава, там няма централизация между отделните звена. Това припомни пред “Денят започва” по БНТ арабистът проф. Владимир Чуков като коментар за начина, по който беше елиминиран поредният водач на “Ислямска държава”.

Проф. Чуков коментира, че преди около седмица имало голям бунт в затвор в Сирия, където са затворени джихадисти и нищо чудно това да е ускорило акцията на американците, посочва actualno.com. Става въпрос за 5000 души, много от които са европейски граждани, но никоя страна в ЕС не ги иска обратно. Джихадистите обаче не искат и да ходят там, където ги пращат американците – например в Ирак. Защо – защото в Ирак не се шегуват. Петима джихадисти с френски произход бяха убити в Ирак, след като бяха пратени да живеят там, посочи Чуков.

seo blog7

Чуков коментира и, че като че ли трафикът на хора се насочва повече през България, защото Гърция се отнася много строго към проблема. Там вече ако си влязъл нелегално, отиваш на съд и то без право да подаваш молба за убежище като бежанец, заяви арабистът пред БНТ.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Атанас Атанасов: Борисов мечтае да е Доган от Банкя