Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ за 5 август

Румен Радев: Наследството на кабинета “Петков” е тежко

Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения и действия. Това коментира президентът Румен Радев.

seo blog7

„Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на държавния глава.

Решаването на кризите изисква решителни действия и приветствам отговорните действия на правителството за доставките на газ, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Протест пред президентството: Тук не е Москва, Радев е позор

Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен Радев под наслов #ГАZwithme – препратка към масовите протести през 2013 г., избухнали след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, които бяха под наслов #ДАНСwithme, предаде репортер на Novini.bg.

гръцки преводач Добрич

На протеста се чуват скандирания “Тук не е Москва”, “Радев е позор”, “Предател”, “Оставка”. Издигат се транспаранти с надписи “Независимост от “Газпром”, “Газпром go home”, “Позор за слугите на Кремъл и Путин”, “Газ г*з затрива”. Развяват се знамената на България и на Европейския съюз.

Бойко Борисов: Контрабандата е страховита! Ето защо смениха шефовете на НАП и митниците

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента контрабандата в страната е “страховита”.

“И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало”, настоя той на среща със земеделци в Исперих.

See also  Сайтът за еврото ще струва 100000 лв

Бойко Борисов заяви, че продоволствена криза в страната няма, но такава била изкуствено създадена от правителството на Кирил Петков, предаде БНР.

Мая Манолова разтоварва овце на столична бензиностанция

“Хората не са овце! Спрете спекулата на горивата! Цените на бензина и дизела с 1 лев надолу!”, призова Мая Манолова с пряко включване в социалните мрежи.

От “Изправи се.БГ” решиха да шокират столичани като изградиха импровизирана кошара, в която към 10 часа в петък бяха стоварени овце от Радомирско.

Освободиха Спецов, новият шеф на НАП е Борис Михайлов

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите.

По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г. До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник: