Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ на 6 декември

Даниел Лорер: Ще закрием държавните холдинги

Министерството на икономиката ще се занимава с индустрията, в това число и на държавните предприятия. Ще има ново министерство на иновациите и растежа, което ще управлява оперативните програми и финансовите инструменти за създаването на новата икономика, обясни Даниел Лорер от „Продължаваме промяната”.

seo blog7

Ето какво пише в коалиционното споразумение

Всички висши назначения в държавната администрация ще минават на одобрение от Министерския съвет, независимо кой министър ги назначава. “Има такъв народ” пък няма да има вицепремиер в бъдещото правителство. Това е записано в проекта за коалиционното споразумение, изпратен от “Продължаваме промяната” до партньорите от БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”.

Освобождават трима от Съвета на директорите на ДКК

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди пред журналисти, че има решение на принципала за освобождаване на трима членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК).

Изваждат “Вера Су” на сушата, за да го ремонтират

Започна операцията по изваждането на кораба “Вера Су” на сушата, за да бъде ремонтиран. В момента плавателният съд се намира в ТЕРЕМ “Флотски арсенал”.

гръцки преводач Добрич

От догодина дванайсетокласниците ще полагат нов изпит

Държавният изпит за придобиване на трета степен на професионална квалификация в професионалното образование може да се провежда чрез защита на дипломен проект по желание от ученика. Това е регламентирано с промени в Наредба №1 за организацията и провеждането на изпитите за придобиване на професионална квалификация, обнародвана в “Държавен вестник” на 3 декември т.г.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 3 гласа.

Източник:

See also  Андрей Райчев: Пред Борисов сега стои задачата да раздели ДБ от ПП