Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ на 29.07.2022 г.

Андрей Гюров обеща свободна и просперираща България

Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идея как да бъдем по-успешни и по-ефективни.

seo blog7

Румен Петков: Заради “коалицията на грабежа” плащаме между 20 и 30% по-скъп газ

В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за спиране на Газпром, който доклад беше отхвърлен с гласовете и решаващият принос на коалицията ПП и ИТН, видимо е, че грабежът сплотява. Ние ще направим всичко възможно да качим този доклад на партия АБВ за да се запознае обществото с него, вътре е цялата кореспонденция между Булгаргаз и Газпромекспорт, вътре са условията, предложени на българската страна и видимо се гарантира финансовия интерес на Булгаргаз и от там на потребителите в страната. От доклада е видимо, че спиране на работата с Газпром експорт е довело автоматично до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската държава сме ударили нашата държава с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е явно намерение да се граби гражданина и икономиката и намерението да се обслужват чужди интереси. Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От фирмата от 40 търговци на газ в страната, канят само 10 на преговорите.
Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция на партията във Варна, цитиран от actualno.com.

Христанов: Разкрихме схема, свързана с инсинераторите, по която са облагодетелствани външни лица

Днес е приключила проверка във връзка с т. нар. инсинератори. Тя е установила, че множество лица от БАБХ са облагодетелствали частни оператори. Това каза в предаването „Лице в лице“ Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в оставка.

гръцки преводач Добрич

Овчаров за кабинета “Петков”: Колкото по-бързо изчезнат тези хора, толкова по-добре

Хубавата новина е, че тези хора, които седем месеца ни “спасяват”, няма да продължат да ни “спасяват”. Благодарение на “спасителните” им мерки цените на газа до август практически ще се увеличат почти три пъти по повод обявената днес новина от премиера в оставка Кирил Петков, че интерконекторът с Гърция вече има Акт 14, а до края на август трябва да има и Акт 15 и 16. Това каза в предаването “Лице в лице” Румен Овчаров от БСП, бивш министър на енергетиката.

See also  Важните новини във ФАКТИ за 11 юли

Станишев: ПП сякаш съзнателно закопаваха БСП

БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал – като прекалено коректен, към „Продължаваме Промяната“, защото ПП не бяха коректни към БСП.

Борисов: Промяната ни нанесе повече вреди от COVID

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ИТН отряза ВМРО за общо явяване на изборите

Има такъв народ” (ИТН) ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, сподели за БТА депутатът Станислав Балабанов. Той призова да се спрат спекулациите, че ИТН ще участва в коалиция с патриотични формации.

Татяна Дончева: ПП ги чака съдбата на ИТН

“47-ото Народно събрание показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност”.

Министър Николов: Заради газа от Азербайджан увеличението е 54%, а не 90

Енергийният министър в оставка Александър Николов каза, че предложението на “Булгаргаз” за поскъпване на синьото гориво с 54 процента през август не се дължи на посредниците.

Ангелов: ГЕРБ печели категорично новите избори

Когато правителството работеше в частни, корпоративни интереси направихме това, което демократично е разписано – вот на недоверие. Когато свалиш комунистическо правителство, не си живял напразно. Първото място на новите избори категорично сигурно е за ГЕРБ. Това коментира за “Твоят ден” по NOVA NEWS Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Паргов: В последните 2 години БСП настъпва една и съща мотика и тя я удря по главата

See also  Изгоря консервна фабрика край Поморие

В последните години в БСП, по-точно по време на мандата на г-жа Нинова, се случва отстраняване на неудобните. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов по повод наложеното му партийно наказание и освобождаването му от поста председател на Градската организация на БСП в София.

Отрязаха Васил Божков за “Еврофутбол” и “Национална лотария”

Три различни състава на Върховния административен съд отхвърлиха с три свои решения от днес жалбите на „Еврофутбол“ ООД и „Национална лотария“ АД“ против решения на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за прилагане на принудителна административна мярка – окончателно отнемане на притежаваните лицензи. Върховните магистрати отменят като неправилни решения на Административен съд София – град.

Петков: Интерконекторът с Гърция ще има Акт 16 до края на август

Интерконекторът с Гърция вече разполага с акт 14, а проектната компания, която изгражда газовата връзка е поела ангажимент да подсигури акт 15 и акт 16 във следващите 4 седмици. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков.

ТЕЦ „Брикел“: Борислав Сандов лъже

„Шокирани сме от изявлението на министъра в оставка Борислав Сандов след заседанието на Министерски съвет вчера и оповестените откровени лъжи относно установени „умопомрачаващи“ нарушения от държавни агенции по отношение работата на Брикел”, се казва в позиция на дружеството. Оттам са категорични, че констатации за подобни нарушения до момента липсват.

Митрофанова очаква по-прагматично правителство в България ВИДЕО

„Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но нея ще ѝ е сложно да изгражда своята линия на поведение. Ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход по много въпроси, особено свързани с икономиката”.

See also  Симидчиев: Бежанците могат да получат видеоконсултации

БДЖ ще търси 400 млн. лв. от Световната банка

„БДЖ-Товарни превози“ ЕООД започва разговори със Световната банка за реализация на инвестиционната си програма за периода до 2024 г. Дружеството ще преговаря за привличане до 400 млн. лв. капитал.
Средствата са необходими за придобиване на 5 нови електрически и 15 броя дизелови локомотиви, както и на 600 броя специализирани товарни вагони, съобщиха от дружеството. Програмата предвижда основни ремонти на 10 локомотиви и 250 товарни вагони.

Тома Биков: Без ГЕРБ няма изход от тази политическа криза

“Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена”. Това отбеляза в интервю за предаването “Преди всички” по програма “Хоризонт” Тома Биков от ГЕРБ:

Теменужка Петкова: Връщането на Иван Иванов в КЕВР е светлина в тунела

“Връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР е малка светлина в тунела. Той е безспорен професионалист в тази област. На поста председател се връща един изключително почтен и отговорен човек”. Това заяви бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова в предаването на “Тази сутрин” на бТВ.

Сандов: Затваряме ТЕЦ “Брикел”, защото замърсява

Затваряме ТЕЦ “Брикел”, защото не отговаря на екологичните изисквания, на европейските норми и на българското законодателство. Това каза в студиото на “Денят започва” министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

Източник: