Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ на 16 декември

Рамадан Аталай за мораториума: Жителите на селата плащат парното в София

За никого не е приемливо в Парламента да се предлагат решения, които не са в интерес на обществото, така в “Още от деня” по БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира мораториума на цените на тока, парното и водата. Той смята, че ако не бъде отменен мораториумът кризата в цените на електроенергията, ще се превърне в криза на енергетиката.

seo blog7

Ще фалират електроразпределителните предприятия, включително и ЕСО, прогнозира той.

По думите му реакцията на правителството във връзка с кризата с цените е закъсняла.

Радев свиква КСНС заради Северна Македония

Въпросът за Република Северна Македония не се повдига повече на Европейския съвет. Надявам се, че и в момента правителството работи за пълен анализ на причините защо стигнахме до пълна невъзможност България да каже „да“ на РСМ. Предлагам българският парламент да инициира един структуриран диалог с парламента на РСМ, за да търсим най-добрите решения и да може да отворим вратата възможно най-скоро. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев след участието си в Европейския съвет.

Освободиха шефа на „БДЖ – Пътнически превози”

гръцки преводач Добрич

По нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев се проведе извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, който взе решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Мотивите са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството.
Констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

See also  Мисията на Израел в България се включи в поздравите към новото ни правителство

Задържаният по аферата “Хемус” припадна в съдебната зала

Софийският апелативен съд решава дали Борислав Колев, задържан по разследването за строежа на магистрала “Хемус”, да остане в ареста.

Заседанието беше прекъснато – обвиняемият припадна в залата.

Това стана точно преди съдебният състав да изчете решението си каква мярка за неотклонение да му бъде поставена – домашен арест или задържане под стража.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник: